Gemeente Voorschoten

Persberichten - Drie leden van de Raad van Beheer Sportfondsen Voorschoten B.V. nemen afscheid
Uitgebracht op: donderdag 7 oktober 2004

Op woensdag 6 oktober hebben drie bestuursleden van Sportfondsen Voorschoten B.V. afscheid genomen na vijftien jaar trouwe dienst. De heren Bebelman, Vroon en Miezenbeek hebben in deze periode de gemeente Voorschoten vertegenwoordigd in de Raad van Beheer. Als dank voor hun bewezen diensten kregen de scheidende bestuursleden ieder een kleine bokaal uit handen van wethouder Carabain.

Sportfondsen Voorschoten B.V. heeft onder leiding van de Raad van Beheer (RvB) een duidelijke invloed gehad in Voorschoten. Zo is onder verantwoordelijkheid van de RvB werk gemaakt van de totale renovatie van het zwembad, die in 2002 een feit was. Daarbij bleef Sportfondsen Voorschoten B.V. ruimschoots binnen het renovatiebudget. Daarnaast nam Sportfondsen Voorschoten B.V. onder bewind van de RvB in 1997 de exploitatie van de golfbaan onder haar hoede. Sportfondsen Voorschoten B.V. heeft op 1 juli 2001 bovendien de exploitatie van de sporthal en gymzalen van de gemeente overgenomen. Op 1 januari 2001 kwam daar de exploitatie en uitbating van het Cultureel Centrum bij.

Sportfondsen Voorschoten B.V.
Sportfondsen Voorschoten B.V. is een zelfstandig orgaan dat in opdracht van de gemeente Voorschoten het zwembad, de sportzalen en het Cultureel Centrum van de gemeente Voorschoten beheert en exploiteert. De gemeente Voorschoten heeft de RvB in 1989 aangesteld om controle te houden op de uitvoerend manager van Sportfondsen Voorschoten b.v. en om de belangen van de gemeente te behartigen bij de exploitatie van haar sportaccommodaties. De gemeente is in gesprek met een aantal potentiële kandidaten voor de opvolging van de scheidende bestuursleden. In totaal hebben vijf mensen zitting in de RvB, waarin ook Sportfondsen Nederland is vertegenwoordigd.


- einde bericht -