Ingezonden persbericht

INSCHRIJVING BATAVIERENRACE GEOPEND

De inschrijving van de Batavierenrace, 's werelds grootste estafetteloop, is weer geopend. Tot en met 30 november kunnen studenten zich in ploegen inschrijven voor de 33e Batavierenrace, die plaatsvindt op 23 april 2005. Met zo'n 7.000 deelnemende studenten is de race al jaren het grootste studentenevenement van Nederland, dat traditioneel wordt afgesloten met het spectaculaire Batavierenfeest.

De grootste estafetteloop
Deze 179 kilometer lange estafette start om middernacht op de Radboud Universiteit Nijmegen en de finish is op de campus van de Universiteit Twente. Een ploeg bestaat uit 25 lopers, die elk een afstand afleggen variërend van 3,4 tot 12,3 kilometer.

Ieder jaar nemen ruim 7000 enthousiaste studenten van alle Nederlandse universiteiten en verschillende Hogescholen deel aan dit evenement. Daarnaast lopen er jaarlijks enkele honderden buitenlandse studenten mee uit onder andere Slovenië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Na de finish barst het grootste studentenfeest van Nederland, met zo'n 10.000 bezoekers, los op de campus van de Universiteit Twente.

Naast het algemene klassement is er de prestigieuze Universiteitscompetitie waarvoor alle Nederlandse universiteiten een ploeg met hun beste lopers afvaardigen. Deze ploegen strijden om de titel 'Snelste universiteit van Nederland', welke nu in handen is van de Rijksuniversiteit Groningen.

Vorig jaar is het gelukt ons eigen record van "Grootste estafetteloop ter wereld" in het Guinness Book of Records te verbreken. Dit jaar moet het evenement nog groter worden.

Inschrijven
Studenten die mee willen doen aan de 33e editie van de Batavierenrace kunnen zich inschrijven met een ploeg van hun studie-, sport- of studentenvereniging of vriendengroep. Om aan de Batavierenrace deel te nemen hoef je echt geen ervaren loper te zijn. Een beetje doorzettingsvermogen en veel enthousiasme zijn genoeg voor een geslaagd weekend. De meeste ploegen doen voor de lol en het biertje na het lopen mee, er zijn echter wel ploegen die heel serieus voor de winst gaan. Dus of je nu gaat voor de snelste tijd of voor de gezelligheid, schrijf je in en doe mee.

De ploegleider schrijft zijn ploeg in middels het voorinschrijfformulier. Dit formulier is te vinden op de website: www.batavierenrace.nl en moet daarna ingeleverd worden bij de sportraad. Op de website is ook meer informatie te vinden over onder andere de route, etappe-indeling, inschrijfvoorwaarden, en het ploegleidersdraaiboek. De sluitingsdatum van de inschrijving is 30 november.

===================Einde persbericht====================

B A T A V I E R E N R A C E

Postadres: Universitair Sportcentrum
Heyendaalseweg 141
6525 AJ Nijmegen

Telefoon: 024 - 361 5876
Fax: 024 - 361 2397

Email: nijmegen@batavierenrace.nl
URL: http://www.batavierenrace.nl/



Ingezonden persbericht