Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindhoven, 11 juni 2004

Seminar XML in relatie tot S88 en S95

Op 7 oktober 2004 organiseert TWP training het seminar "XML in relatie tot de internationale ANSI/ISA standaarden S88 en S95". Het seminar vindt plaats bij TWP training, de Zaale 11, 5612 AJ, Eindhoven (op het universiteitsterrein). Het seminar is bedoeld voor mensen die basiskennis hebben over S88 en S95 en willen weten hoe zij op basis van deze standaarden XML berichten kunnen realiseren. Zij hoeven geen kennis van XML te hebben. Het seminar duurt 7 uur en kost 475,- euro exclusief BTW.

XML

XML is een populaire technologie waarmee informatie kan worden uitgewisseld tussen systemen. Speciaal voor S88 en S95 zijn XML standaarden ontwikkeld met de naam BML (Batch MarkUp Language) en B2MML (Business to manufacturing MarkUp language).

S88

ANSI/ISA S88.01 -1995 is een internationale standaard voor flexibele productie. S88 is in het bijzonder ontwikkeld voor de besturing en controle van batch processen, maar het kan ook worden toegepast in discrete en continue processen die een bepaalde mate van flexibiliteit vereisen. De indeling van het productieproces volgens S88 kan leiden tot vele voordelen, zoals een verhoogde doorlooptijd, verhoogd gebruik van de capaciteit, verkorting van de time-to-market, onafhankelijkheid van leveranciers, en nog veel meer.

S95

ANSI/ISA 95.00.01 - 2000 is de internationale standaard voor de integratie van kantoor en productieautomatiseringssystemen. S95 bestaat uit modellen en terminologie die nauwkeurig in kaart brengen welke informatie moet worden uitgewisseld tussen systemen gericht op verkoop, financiën en logistiek, en systemen gericht op productie, onderhoud en kwaliteit. Aan de hand van UML object modellen wordt deze informatie gestructureerd, om zodoende gestandaardiseerde informatiestromen te kunnen ontwikkelen tussen ERP- en MES systemen. S95 wordt al bij diverse eindgebruikers in Nederland en België toegepast, zoals LU-Danone en British American Tobacco en diverse leveranciers, zoals SAP en Siemens, hebben de standaard aangenomen.

TWP training

TWP training is een onafhankelijke organisatie met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van procesbesturing en specialistische kennis en ervaring op het gebied van batchbesturing. TWP traint en begeleidt klanten bij de keuze en implementatie van hun automatiseringsoplossingen volgens internationale standaarden en richtlijnen. TWP is als enige gecertificeerd om in de BeNeLux de ISA trainingen over de standaarden S84, S88 en S95 te mogen verzorgen.