Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

PERSUITNODIGING: Ontmoetingsdag Wonen, zorg en dienstverlening

Uitnodiging voor de pers

Op donderdag 7 oktober organiseren de ministeries van VROM en VWS en het Universitair Platform PPS een .Ontmoetingsdag. die in het teken staat van .Nieuwe vormen van samenwerking in wonen, zorg en dienstverlening.. Tijdens deze dag gaat minister Dekker van VROM in op de rol die private partijen kunnen spelen op de markt van wonen, zorg en dienstverlening. Prof. Schnabel van het Sociaal en Cultureel Planbureau zal in zijn bijdrage onder meer ingaan op cijfermatige achtergronden van deze markt. En mr. drs. Brinkman gaat in discussie met deskundigen over nieuwe vormen van samenwerking.

Als voorbereiding op deze dag is aan het .veld. van wonen, zorg en dienstverlening gevraagd om nieuwe initiatieven in de vorm van .proposals. in te sturen. Er zijn ruim tachtig van deze voorstellen ingediend. In de middag worden negen workshops gehouden waarin 35 van deze proposals aan de orde komen. Thema.s zijn onder meer de stedelijke vernieuwing, herstructurering en levensloopbestendige woningen, het stimuleren van ondernemerschap door slimme financiering en .de zilveren stad: concentratie als kracht of zwakte?.. De andere proposals worden gepresenteerd op een .kennismarkt., waar ruimte is om samenwerkingspartners voor projecten te ontmoeten.

De .Ontmoetingsdag. wordt gehouden op donderdag 7 oktober 2004 in de Doelen, Kruisplein 40 te Rotterdam. Vanaf 9.30 uur is de ontvangst van de deelnemers. Het programma begint om 10.00 uur en loopt met onderbreking voor een lunch, tot 16.45 uur.

U bent, als vertegenwoordiger van de pers, van harte uitgenodigd om deze dag bij te wonen. Als u komt, kunt u zich opgeven bij ROSTRA Congrescommunicatie: aanmelding@rostra.nl of tel: 070-3648703 (Anneloes van der Woude).
Inhoudelijke informatie kunt u krijgen bij persvoorlichting VROM, Babet Verstappen, tel:070-3391232.

04 okt 04 10:28