GROLSCH N.V.

De bok is los!

KONINKLIJKE GROLSCH N.V. PERSBERICHT

Enschede, 4 oktober 2004

DE BOK IS LOS! 5000 BOKKEN ONTSNAPT IN ENSCHEDE

Uit de gloednieuwe brouwerij van Grolsch in Enschede zijn vandaag 5000 bokken ontsnapt. De bokken hebben zich op deze Wereld Dierendag razendsnel verspreid over heel Nederland. Boswachter Jaap Gerstenat reageert niet verrast: 'Wij voorzagen dat dit ging gebeuren. Het zijn tenslotte Herfstbokken en die willen elk jaar op de eerste maandag van oktober naar buiten.' Hoogtepunt voor de bokken is wederom het Nederlands Kampioenschap Herfstbokspringen dat op 7 oktober wordt georganiseerd in Enschede.

DE BOK IS LOS! De robijnrode Herfstbok is warm en zacht, maar heeft een krachtige inborst. Hiermee laat hij diepe sporen achter in het Nederlandse landschap. Ook in de dorpen en steden zijn de bokken al gesignaleerd. Verscheidene winkels proberen de aandacht af te leiden door het aanbrengen van rood-wit gestreepte afzetlinten.

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP HERFSTBOKSPRINGEN Onder de bokken is de Herfstbok de onbetwiste leider. Er staan nog miljoenen Herfstbokken achter de poort van de brouwerij te popelen van ongeduld om naar buiten te mogen. De kans is groot dat zij massaal zullen losbreken tijdens het tweede Nederlands Kampioenschap Herfstbokspringen. Dit evenement zal op 7 oktober om 20:00 uur van start gaan op de Oude Markt in Enschede, tegelijk met de opening van de Military Boekelo-Enschede.

VANG DE BOK Nederlanders worden opgeroepen zoveel mogelijk digitale Herfstbokken te vangen. Op de website www.debokislos.nl is de komende twee weken te lezen waar de vermomde bokken zich verstopt hebben en hoe zij zijn op te sporen. Eén van de bokken die zich momenteel schuilhoudt op internet is de swingende Rockbok. Grolsch kan zich naar verwachting op grote belangstelling verheugen: vorig jaar bezochten 400.000 belangstellenden de website en werd de internetcampagne bekroond met de Zilveren SpinAward.

- - - - - - - - - -