Gemeente Amsterdam

Wethouder Maij test rij-simulator
4 oktober 2004 - Djoe Lan Tan

Wethouder voor Milieu, Hester Maij, geeft op donderdagochtend 7 oktober het startsein voor Het Nieuwe Rijden voor ambtenaren. Bij de Dienst Milieu en Bouwtoezicht in Amsterdam neemt de wethouder dan plaats achter het stuur van een rij-simulator.

Het Nieuwe Rijden is een landelijk gevoerde campagne. Het bevordert een milieuvriendelijke, energiezuinige en kostenbesparende rijstijl. De gemeente Amsterdam sluit zich hierbij aan. Verschillende diensten en stadsdelen zijn aangemeld voor de rijstijltraining volgens "Het Nieuwe Rijden". Om dit te stimuleren maakt wethouder Hester Maij een rit in de rij-simulator om het verschil tussen `gewoon' rijden en "Het Nieuwe Rijden" te laten zien.

Onder de deelnemers bevinden zich de dienst Amsterdam Beheer, het Waterleidingbedrijf Amsterdam, de Dienst Milieu en Bouwtoezicht en enkele stadsdelen. De demonstratiebus waarin deze training wordt gegeven gaat de deelnemende instellingen de komende periode letterlijk langs. De rijstijltrainingen worden georganiseerd door Verkeer.advies (tijdelijk Vervoercoördinator Amsterdam) in opdracht van Dienst Milieu en Bouwtoezicht.

© Gemeente Amsterdam