HOGESCHOOL INHOLLAND


Nieuwe, gezonde voeding in ontwikkeling

DELFT Hoe kunnen de ketenpartners levensmiddelenindustrie en retail samenwerken in de ontwikkeling van nieuwe, gezonde voeding? Deze en andere vragen beantwoordt het lectoraat Integrale Voedsel- & Productieketens samen met studenten van Hogeschool INHOLLAND Delft. Op 7 oktober wordt ir. Woody Maijers in Delft officieel geïnstalleerd als lector van deze kenniskring.

Lectoraat Voedsel- en Productieketens
Het terrein waarop het lectoraat actief is, wordt gevormd door alle vragen en innovaties in de agri- en foodbusiness die consequenties hebben voor het functioneren van de keten. Door het uitvoeren van toegepast onderzoek dat aansluit op de vragen uit de praktijk, ondersteunt het lectoraat de ondernemer. Het lectoraat werkt vraaggestuurd en is al gestart met tien projecten. Voorbeelden van opdrachtgevers zijn het Voedingscentrum, de Nederlandse Vereniging van Hertenhouders en het Landbouw Economisch Instituut. De opdrachten hebben allemaal betrekking op de productontwikkeling en het vermarkten van gezonde, duurzaam geproduceerde voeding.

Achtergrond
Woody Maijers (1963) studeerde Landbouwtechniek en Informatica aan Wageningen Universiteit. Na een baan als senior consultant bij NEHEM is hij sinds 1994 werkzaam voor de Stichting Agro Keten Kennis (AKK), sinds 1999 vanuit COKON. De Stichting AKK streeft naar het realiseren van maatschappelijke gewenste vernieuwing in de Nederlandse agribusiness via systeeminnovatie, door de vorming van keten- en netwerksamenwerkingsverbanden en de ontwikkeling van nieuwe (keten)concepten. In 2002 is Maijers aangesteld als directeur van AKK, daarvoor werkte hij er aantal jaren als projectregisseur. Daarnaast is hij sinds 2004 directeur van Agri Chain Competence Center. In 2003 is Woody Maijers begonnen als lector Integrale Voedsel- en Productieketens aan Hogeschool INHOLLAND.

Inauguratie op 7 oktober
Mr. Nico van Hemert, directeur School of Agriculture & Technology van Hogeschool INHOLLAND Delft, opent de bijeenkomst. Vervolgens benadrukt Jos Elbers, voorzitter College van Bestuur, de meerwaarde van lectoraten voor Hogeschool INHOLLAND. Susana Menéndez, directeur Institute of Advanced Studies and Applied Research, licht daarna de leeropdracht van het lectoraat Integrale Voedsel- en Productieketen toe. Woody Maijers wordt om 16.30 uur officieel geïnstalleerd als lector. Hij vertelt vervolgens wat de stakeholders mogen verwachten van het lectoraat. Na vertoning van een korte film over de kennis- en innovatieopgaven van het lectoraat wordt de middag afgesloten met een borrel en posterpresentatie door studenten.

Hogeschool INHOLLAND staat van 13 tot en met 16 oktober op de Studie Beurs in stand 12D05.

///einde persbericht///

Noot voor de pers:
De inauguratie vindt vanaf 15.00 uur plaats in De Lindenhof, Zocherweg 9, 2613 ZT DELFT.
Voor meer informatie kunt u bellen met: Corien Bolwijn, persvoorlichter ASAR en Hogeschool INHOLLAND Amsterdam/Diemen. Tel.
020 495 1006 / 06 519 23 213 of E-mail:
Corien.Bolwijn@INHOLLAND.nl.
Kijk ook op www.INHOLLAND.nl voor meer informatie over lectoren en kenniskringen bij INHOLLAND


05 okt 04 10:06