Politie Drenthe

Themadag Homoseksualiteit Politie

Drenthe 05-10-2004

Organiserende/deelnemende regios Drenthe, Groningen, Friesland en IJsselland.

Locatie Golden Tulip hotel de "Ruyghe Venne" in Westerbork

Doel en doelgroep
Op 7 oktober 2004 organiseren de vier politie korpsen in Noord-Oost Nederland in het kader van het diversiteitbeleid een themadag over homoseksualiteit bij de politie. Deze dag is een vervolg op de European Gay Cop conferentie van 5 en 6 augustus j.l. De dag wordt georganiseerd voor homoseksuele medewerkers en medewerkers die geĂŻnteresseerd zijn in het onderwerp. Het doel van deze dag is om informatie en ervaringen uit te wisselen over dit, tot nu toe vrijwel onzichtbare, onderwerp binnen de deelnemende politieregios. Tot nu toe zijn er ongeveer 100 aanmeldingen.Onder leiding van Karin Bruers (dagvoorzitter) die ook de European Gay Cop conferentie in Amsterdam heeft geleid, wordt ingezoomd op de noordelijke situatie.

Themas die de revue passeren
Welke beelden leven er binnen de organisatie. Zijn we echt zo tolerant als we zeggen of zijn er toch drempels om voor je geaardheid uit te komen wanneer je dat zou willen? Kunnen homoseksuele burgers goed terecht bij onze organisatie?

In de uitvoering van het werk krijgen politie-ambtenaren te maken met het onderwerp homoseksualiteit. Denk bijvoorbeeld aan het opnemen van aangiftes van homoseksuele burgers die slachtoffer zijn geworden van mishandeling of aan het surveilleren op homo-ontmoetingsplaatsen. Is de politieorganisatie goed op de hoogte van de achtergronden en kan zij daar op een adequate manier op reageren?

Het onderwerp homoseksualiteit zal ook op 11 en 12 oktober aan de orde komen, tijdens een ontmoeting van de verschillende politiechefs uit Europa op het ministerie van BZK.

Noot redactie (