Ingezonden persbericht


Presentatie nota Het Groene Dak van Amsterdam op donderdag 7 oktober

Persbericht

5 oktober 2004

Amsterdam moet een groen dak krijgen

Op donderdag 7 oktober aanstaande om 16.00 uur presenteert de lokale politieke partij Amsterdam Anders/de Groenen haar nota Het Groene Dak van Amsterdam in Buurthuis de Pijp. In deze nota wordt gepleit voor het grootschalig aanleggen van beplanting op de daken van de stad.

Een Groen Dak is niet zo maar een dakterras voor recreatie, maar een belangrijke stap naar het herstellen van het ecologische evenwicht van de stad. Met de nota pleit Amsterdam Anders/De Groenen voor een uitbreiding van het aantal groene daken in de stad. Groene Daken hebben een zeer belangrijke functie bij het verminderen van wateroverlast bij zware regenbuien, het wegvangen van stof uit de atmosfeer en het verbeteren van de luchtkwaliteit door de fotosynthese van de planten. De nota toont het nut van daktuinen en vormt een aanvulling op de technische daktuin handleiding van de Dienst Ruimtelijke Ordening.

"Groenen Daken kunnen het leefklimaat in de stad drastisch verbeteren door vele nutteloze vierkante meters dode dakdekking te integreren in de Amsterdamse ecostructuur" stelt gemeenteraadslid Jupijn Haffmans.

"De nota toont overduidelijk aan dat ook in de oude stad en zeker in de 19de eeuwse wijken veel mogelijkheden zijn het stadsklimaat te verbeteren. Amsterdam is niet alleen oud en mooi maar ook groen en gezond!" vult deelraadslid voor Amsterdam Centrum Joost Kircz aan. Amsterdam Anders/De Groenen is voornemens deze nota in zo veel mogelijk deelraden en in de centrale stad ter discussie te stellen.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht