Openbaar Ministerie

Persberichten
Arnhem, 5 oktober 2004

Vermeende ontvoeringszaak voor de rechter

Donderdag 7 oktober om 9.15 uur moeten een 27-jarige man uit Beusichem en een 50-jarige man uit Opheusden zich voor de rechtbank verantwoorden voor een vermeende ontvoering in de nacht van 6 op 7 juni van een 16-jarig meisje uit Opheusden.

Het meisje was s avonds niet thuis gekomen. Haar verontruste vader belde de politie. De politie nam de zaak serieus en startte een zoekactie. De politie zocht onder meer telefonisch contact met de ex-vriend van het meisje, de 27-jarige verdachte. De ex-vriend deed vervolgens voorkomen alsof het meisje was ontvoerd. Hij ontkende dat het meisje bij hem was. Een kennis, de 50-jarige verdachte, ontkende eveneens dat het meisje bij hem was. Op 7 juni heeft de politie na uitgebreid onderzoek de verblijfplaats van het meisje achterhaald. Zij bleek, vrijwillig, bij de twee verdachten te verblijven. Er was dus geen sprake van een ontvoering.

De beide mannen worden verdacht van overtreding van artikel 280 van het Wetboek van Strafrecht: geheimhouding verblijfplaats minderjarige. De 27- jarige man wordt tevens verdacht van artikel 142: valse alarmkreet (het in scène zetten van een ontvoering).