Gemeente Laarbeek


Informatiebijeenkomst Reconstructieplan op 7 oktober

In de provincie Noord-Brabant is de laatste jaren op verschillende niveau's gewerkt aan het Reconstructieplan voor een aantal regio's in Noord-Brabant. Zo ook voor de regio De Peel waarvan Laarbeek deel uit maakt. Het Reconstructieplan De Peel heeft vooral betrekking op het buitengebied van de gemeenten. Dit plan is maatgevend voor toekomstige gemeentelijke plannen en geeft indicaties voor het gebruik van gebouwen, ruimten en land in het buitengebied.

Ter inzage
Het ontwerp-reconstructieplan ligt van 30 september tot 28 oktober 2004 ter inzage bij de Informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek te Beek en Donk. Ook in de bibliotheek van het Provinciehuis, Brabantlaan
1 te 's-Hertogenbosch ligt het plan ter inzage. De ontwerp-constructieplannen zijn ook te vinden op de websites www.brabant.nl en http://rlg.brabant.nl.

Iedereen kan in bovengenoemde periode zienswijzen inbrengen bij Gedeputeerde Staten, Postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch.

Informatiebijeenkomst
Op donderdag 7 oktober wordt dit plan besproken in de commissie ruimtelijke zaken. Voorafgaande aan deze vergadering is er van 18.00 tot 19.00 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis voor iedereen die geĂŻnteresseerd is. Dan bestaat de mogelijkheid om het plan in te zien. Tevens kunt u dan vragen stellen over de inhoud van het plan. Er zijn dan enkele mensen aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Binnen de gemeente Laarbeek is de heer J. Sprengers het aanspreekpunt voor het Reconstructieplan. Als u vragen hebt over het plan kunt u met hem contact opnemen (telefoonnummer 0492-469870).

Wethouder mevrouw T. Willemse-de Vries heeft het startsein gegeven voor de aanleg van drukriolering in het buitengebied. Symbolisch ging `de eerste spade in de grond' door de deksel op de put te laten zakken, onder toeziend oog van de aanwezigen.