Provincie Limburg

Provinciale Staten Limburg bezoekt politiek Brussel Vanaf donderdagmiddag 7 oktober t/m 8 oktober a.s. brengen de leden

van Provinciale Staten een werkbezoek aan Brussel.

Waarom dit werkbezoek? Steeds meer Europese wet- en regelgeving, subsidies en beleid doen hun invloed gelden. Bijvoorbeeld water- en milieuwetgeving, richtlijnen voor aanbestedingen en staatssteun, subsidieprogramma's, het Europese landbouw- plattelandsbeleid, maar ook de Lissabonstrategie, de Europese Grondwet en de uitbreiding van de Europese Unie zijn Europese ontwikkelingen die de politieke, bestuurlijke, sociale en economische ruimte van onze provincie in belangrijke mate meebepalen. Vandaar dat Provinciale Staten het belangrijk vindt het belang van de Europese Unie voor het provinciale bestuur inzichtelijk te maken. Daarnaast sluit dit werkbezoek aan bij het thema van het coalitieakkoord 2003-2007 Limburg verlegt grenzen.

Programma De Limburgse bestuurders dienen niet alleen begrip voor, kennis van en inzicht in de Europese Unie te ontwikkelen maar zij moeten ook de vele mogelijkheden en kansen weten te benutten die de EU te bieden heeft. Het werkbezoek richt zich daarom vooral op deze aspecten. Op het programma staat onder meer een kennismaking met de Europese Commissie; een bezoek aan het Europees Parlement, kennismaking met europarlementariërs, Comité van de Regio's, Permanente Vertegenwoordiging en het Huis van de Nederlandse Provincies. Daarnaast wordt er een inhoudelijk programma aangeboden dat op onderwerpen betrekking heeft die voor Limburg nu en in de toekomst van grote betekenis zijn, zoals Technologische Topregio en Plattelandsontwikkeling, water en milieu. Rode draad door het programma heen is dat goede belangenbehartiging berust op het gezamenlijke spel van halen en brengen én een goede inhoudelijke voorbereiding.

Deelnemers Het werkbezoek is georganiseerd op initiatief van Provinciale Staten. Naast een groot aantal leden van Provinciale Staten nemen ook gouverneur van Voorst tot Voorst (voorzitter van Provinciale Staten), 3 leden van Gedeputeerde Staten en een aantal ambtenaren deel aan het werkbezoek.

6-10-2004 15:53