Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Flevoland 07-10-2004 - In de regio vond woensdag een aantal aanrijdingen met letsel plaats.

In Biddinghuizen op de Swifterweg was er woensdag aan het eind van de avond sprake van eenzijdig ongeval. Een 29-jarige Elburger was vermoedelijk met zijn auto in de berm geraakt, had tegengestuurd, maar kon niet voorkomen dat hij ter hoogte van het Lisdoddepad tegen een boom aan botste. Toen de hulpverleningsdiensten ter plaatse kwamen, was de man aanspreekbaar. Hij werd overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Daar bleek hij onder meer breuken aan het bekken te hebben. Gezien het letstel heeft de politie in overleg in het ziekenhuis een bloedproef van de man afgenomen,om na te gaan of er sprake is van alcoholgebruik.

In Dronten op de Rendierweg botsten woensdagmorgen twee fietsers op elkaar. Waarschijnlijk hebben de twee elkaar met het stuur geraakt en zijn daardoor komen te vallen. Het ging om een 12- en 13-jarige jongen, beiden uit Swifterbant. Ze zijn vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis, waar onder meer letsel aan armen en ribben werd geconstateerd.

In Lelystad vond op de Geldersedreef woensdagmorgen een ongeval plaats tussen twee auto's. Een 30-jarige man uit Lelystad reed op de die Dreef, gevolgd door een 22-jarige Biddinghuizer. Voor de man uit Lelystad reed weer een wagen,die volgens de verklaring van de man van 30 jaar, plots remde om linksaf De Horst in te slaan. Daardoor trapte de Lelystedeling op de rem, waarna de automobilist uit Biddinghuizen ook moest remmen. Hierdoor ontstond een botsing. De man uit Lelystad kon een aanrijding met zijn voorganger voorkomen, de Biddinghuizer in zijn wagen echter niet. De man uit Lelystad raakte hierdoor gewond, maar was wel uit de auto. Hij werd voor controle en nader onderzoek overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

In Zeewolde op de Zuiderzeeweg was woensdagmorgen sprake van een aanrijding met letsel. Het ging om een botsing tussen een auto en fiets. Een automobiliste van 59 jaar uit Zeewolde zag op de kruising fietpad Kluunpad met de Zuiderzeeweg een fietser van 32 jaar uit Zeewolde over het hoofd,die vanuit het centrum kwam. De man op de fiets kwam te vallenen klaagde over letsel aan zijn ribben. Met de ambulance werd hij voor nader onderzoek naar het Sint Jansdal ziekenhuis vervoerd.