Politie Gelderland-Midden

Doorwerth - vrachtauto gekanteld, chauffeur gewond (2)
Publicatiedatum: 07-10-2004

Op de Utrechtseweg in Doorwerth is donderdagochtend even na zes uur een vrachtauto gekanteld. De chauffeur, een 31-jarige man uit Nijmegen is daarbij gewond geraakt. Als gevolg van het ongeval is de rijbaan in beide richtingen gestremd tussen Kievitsdel en de Kasteelweg. Het verkeer wordt omgeleid. Naar verluid zullen de bergingswerkzaamheden nog enige tijd in beslag nemen. Tot die tijd zal de Utrechtseweg tussen de Kievitsdel en de Kasteelweg afgesloten blijven. Voor wat betreft de oorzaak van het ongeval vermoedt de politie op basis van aangetroffen sporen dat de wagen in een bocht gedeeltelijk in de berm terecht is gekomen. In een poging dit te corrigeren is de chauffeur vermoedelijk de macht over het stuur verloren waarna de vrachtwagen is gekanteld. De vrachtwagen was geladen met groente en fruit. De chauffeur is ter behandeling van zijn verwonding overgebracht naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede, 41 bromfietsers bekeurd op de Bovenbuurtweg
Publicatiedatum: 07-10-2004

Woensdagochtend heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Bovenbuurtweg in Ede. De controle was gericht op opgevoerde bromfietsen in de omgeving van scholen in die buurt. Tussen 07.00 uur en 10.15 uur werden ongeveer honderd passanten gecontroleerd. In totaal zijn 41 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 29 voor te veel vermogen van bromfietsen. Verder zijn bekeuringen uitgedeeld voor het niet voeren van gele platen, rijden zonder bromfietscertificaat, rijden met gladde banden. Ook zijn een paar andere voertuigen bekeurd. Een motorrijder is bekeurd voor rijden zonder rijbewijs. Tevens heeft een automobilist een bekeuring ontvangen van 140 euro, omdat die bestuurder niet handsfree belde.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, beschonken bromfietser bekeurd

Publicatiedatum: 07-10-2004

De politie heeft tijdens een verkeerscontrole op de Telefoonweg in Ede een 48-jarige bromfietser uit dezelfde plaats bekeurd voor rijden onder invloed. De man heeft een rijverbod voor de duur van 14 uren ontvangen en een bekeuring van 460 euro. Ook mag de man 9 maanden lang geen motorvoertuig besturen.