ATKINS NUTRITIONALS INC.

Atkins Endulge(tm) Melkchocoladereep geserveerd aan boord van SAS

Amsterdam, 7 oktober 2004

In oktober krijgen passagiers van SAS een melkchocoladereep van Atkins bij hun kopje koffie geserveerd. De reep wordt aan 75.000 reizigers geserveerd op 1200 vluchten. Dit is onderdeel van de lange termijn strategie van SAS om gezondere voeding te serveren aan boord.

Op vluchten van Zweden naar andere Europese landen krijgen passagiers bij elke maaltijd een Atkins Endulge(tm) Melkchocoladereep. De melkchocoladereep bevat slechts 2 gram netto koolhydraten (Net Carbs). Netto koolhydraten zijn de koolhydraten die de meeste invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Ook wordt er een boekje uitgedeeld over de Atkins Voedingsmethode(tm). Atkins heeft geen invloed gehad op de maaltijd zelf.

De Managing Director van het Atkins agentschap in Zweden: 'Iedereen die een gezonder leven probeert te leiden door suiker of koolhydraten te beperken wordt nu een suikervrij alternatief geboden voor op reis. De Atkins Voedingsmethode is gebaseerd op het vermijden van slechte koolhydraten, dat ervoor zorgt dat veel mensen zich beter voelen.'

In Zweden zijn door Atkins Nutritionals Inc. in september 18 nieuwe producten op de markt gebracht: Atkins Advantage(tm) repen, Atkins Advantage(tm) Drinkklare Shakes, Atkins Advantage(tm) Shakemix; Atkins Morning Shine(tm) ontbijtrepen; Quick Cuisine Bakmix en Atkins Endulge(tm) repen. Alle producten zijn laag in koolhydraten en worden verkocht in 600 winkels door heel Zweden.

Reeds sinds een paar jaar biedt SAS haar passagiers gezonde maaltijden waarbij gezonde vetten, koolhydraten en eiwitten met elkaar in balans zijn. Salades, verse groenten en olijfolie ontbreken niet. Nu zal de maaltijd aan boord worden begeleid door een smakelijke Atkins Endulge(tm) Melkchocoladereep.