Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht 07-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht.

Start campagne Bob of bon? In Binnensticht
Jaar lang iedere week alcoholcontroles
BINNENSTICHT - In de gemeenten Zeist, Bunnik, De Bilt en Driebergen-Rijsenburg gaat de politie het komende jaar (oktober 2004 oktober 2005) iedere week alcoholcontroles houden op diverse locaties in de verschillende gemeenten. Deze intensieve handhavingsperiode krijgt vorm in de campagne Bobof Bon? in Binnensticht? en heeft tot doel om het aantal weggebruikers dat onder invloed van alcohol rijdt, terug te dringen. De campagne is een samenwerking tussen het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht, 3VO, het politiedistrict Binnensticht en het Bureau Verkeer Onder Controle van de Politie Regio Utrecht. De eerste controle vindt komend weekend plaats.

Naast handhaving ook voorlichting
Naast de controles vinden er diverse voorlichtingsacties plaats, zoals bijvoorbeeld de inzet van het Bob-promotieteam bij vele alcoholcontroles. De Bob is het boegbeeld voor nuchter rijden en Bob zal zich dus ook regelmatig in de gemeenten laten zien. Maar de politie zal ook de resultaten van de campagne via de lokale media regelmatig terugkoppelen.

Waarom deze campagne?
Bijna iedereen zou toch wel moeten weten dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Toch speelt alcohol nog bij 22% van alle ongevallen een belangrijke rol. In de afgelopen drie jaar waren tenminste 80 letselslachtoffers als gevolg van het rijden onder invloed te betreuren in alle Binnenstichtse gemeenten samen. Drie mensen verongelukten dodelijk.

Door het houden van veel alcoholcontroles verwachten de organiserende partijen dat weggebruikers de kans op een controle (en de eventuele negatieve gevolgen) hoger gaan achten, daarom geen risico meer nemen en dus fris achter het stuur gaan zitten.

Brand
BILTHOVEN Op woensdag 6 oktober is een caravan uitgebrand.

Rond 20.30 uur kregen de politie en brandweer de melding van een caravanbrand op een terrein aan de Burgemeester Van der Borchlaan. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het voertuig verloren ging. Gezien de sporen wordt brandstichting niet uitgesloten. Getuigen die vlak voor of tijdens de brand iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Voetgangster gewond
ZEIST Op woensdag 6 oktober raakte een vrouw gewond toen zij door een auto werd aangereden.

Rond 15.40 uur stapte een 53-jarige vrouw uit Zeist op de Kromme Rijnlaan uit een bus. Toen zij achter de bus langs de weg overstak, zag een kerende 52-jarige automobilist uit Zeist haar over het hoofd. De vrouw werd aangereden en raakte gewond. Zij werd met een beenbreuk naar het Diakonessenziekenhuis in Zeist gebracht.