Politie Gelderland-Midden

Ede, winkelverbod en 125 euro boete voor winkeldief
Publicatiedatum: 07-10-2004

De politie heeft een 77-jarige man uit Ede aangehouden op verdenking van winkeldieftal. De man heeft van de winkel een winkelverbod voor een jaar opgelegd gekregen. Van de politie heeft de man een boete van 125 euro ontvangen. De man zou uit een supermarkt in Ede rook- en eetwaren ter waarde van enkele euro's hebben gestolen. De verdachte zou de goederen onder zijn kleding hebben gestopt en vervolgens de winkel zijn uitgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Snelheidscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 07-10-2004

Het Verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden heeft vrijdag diverse verkeerscontroles in het district West-Veluwe Vallei uitgevoerd. Hieronder volgt een overzicht:


-Op de Provincialeweg in Stroe zijn woensdag 49 passanten bekeurd voor een te hoge snelheid. Tussen 08.10 uur en 13.31 uur werden 2070 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.
-In Ede op de Telefoonweg heeft het team vrijdag 5 bestuurders een bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. De controle vond plaats tussen 12.00 uur en 12.45 uur en betrof in totaal 35 voertuigen. Verder werden vier bromfietsers bekeurd wiens voertuig opgevoerd was en een omdat één bestuurder geen bromfietscertificaat had.

-Op de Klinkenbergerweg in Ede zijn woensdagochtend 38 snelheidsovertredingen geconstateerd. Tussen 10.30 uur en 12.00 uur zijn 75 passanten met behulp van een lasergun gecontroleerd. Een automobilist werd bekeurd omdat de gordel niet werd gedragen. Ook is een automobilist bekeurd omdat hij onnodig claxonneerde. Tenslotte werd nog een bromfietser bekeurd voor te veel vermogen.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---