Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 oktober 2004

Aanhouding na onderzoek zedenzaak

Man meldt zich bij politie na tonen foto's in opsporingsprogramma

Enschede

Dinsdag 5 oktober jl. meldde een 51 jr. inwoner van het Duitse Ochtrup zich bij de politie en vertelde dat hij van een kennis had gehoord dat zijn foto in het opsporingsprogramma "Onder de Loep" van RTV Oost was getoond. Deze foto was getoond n.a.v. het feit dat op 30 augustus jl. twee meisjes bij een winkel aan de Schoolstraat in Glanerbrug door een man waren lastig gevallen. De foto was gemaakt was met een bewakingscamera. De 51 jr. bleek inderdaad de man op de foto te zijn en hij werd aangehouden. Een verklaring is van de man opgenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. De officier van justitie moet nog bepalen of hij naar aanleiding van de verklaring tot vervolging overgaat. (bps: 04-107935)

Meisje gewond bij aanrijding

Fietster gewond. Automobilist rijdt door

Enschede

Dinsdagmorgen 5 oktober werd doorgegeven dat op maandagmiddag de 4e om ongeveer 15.30 - 15.45 uur op de hoek Boddenkampstraat - Hengelosestraat in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden. Een 15 jr. meisje uit Enschede was rijdend op haar fiets en komend vanuit de Boddenkampstraat aangereden door een automobilist die ook uit de Boddenkampstraat kwam. De automobilist reed na de aanrijding gewoon door. Het gaat om een bestuurder van een kobalt blauwe VW Golf, nieuw model. Het meisje is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest waar een van haar beide benen van enkel tot heup in het gips is gezet i.v.m. een scheurtje in haar knie. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen die wellicht iets meer over de blauwe VW Golf dan wel over de bestuurder kunnen vertellen. (bps: 04-123568)

Rijden onder invloed

Automobilist met 2.4 promille achter stuur

Enschede

Woensdagmorgen 6 oktober werd om ongeveer 12.20 uur een naar later bleek 53 jr. automobilist uit Enschede, op de Lossersestraat in zijn woonplaats gecontroleerd. Zijn rijgedrag was opgevallen en de oorzaak was gelegen in zijn overmatig alcoholgebruik. De 53 jr. werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 2.4 promille uit. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-124044)

Aanhouding na vernieling

Man aangehouden die in horecagelegenheid vernielingen aanricht

Enschede

Donderdagmorgen 7 oktober werd even na middernacht gemeld dat in een horecagelegenheid aan de Boulevard 1945 in Enschede een klant zich vervelend gedroeg. Ter plaatse bleek dat een 25 jr. Enschedeer onder invloed van de nodige alcohol verkeerde en in de horecagelegenheid vernielingen had aangericht. Hij had o.a. een aantal lampen, een toetsenbord en een antieke speelautomaat vernield. De 25 jr. werd aangehouden en aan het bureau in eerste instantie ter ontnuchtering opgesloten. In de loop van de donderdag is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-124262)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --
Naam Chantal Westerhoff: 053-4555144

Festiviteiten Politie Twente afgelast.

De landelijke politiedag en opening zijn afgelast.

Twente

Direct na het schietincident in Enschede is besloten om alle festiviteiten, die de komende week door de politie Twente zouden worden georganiseerd of waaraan zou worden meegewerkt, af te lassen.

Dit zijn o.a. de deelname van het Twentse korps aan de landelijke politiedag op zaterdag 9 oktober, de opening van het nieuwe politiebureau in Hengelo op vrijdag 8 oktober en het concert van het Politie Mannenkoor Twente op vrijdagavond 8 oktober in de Heilige Hartkerk in Enschede.

De landelijke politiedag gaat dit jaar niet door. De opening van het nieuwe politiebureau is verplaatst naar vrijdag 19 november 2004. Nadere informatie over de opening volgt.


---- --