Politie Groningen

Persberichten donderdag 7 oktober 2004

provincie Groningen 07-10-2004 -

Musselkanaal: man in schouder gestoken
In een woning aan de Goudenregenstraat werd woensdagavond een 52-jarige bewoner aangetroffen die in zijn schouder gestoken was. Zijn 49-jarige vriendin werd als verdachte aangehouden. Uit de verklaringen blijkt dat er ruzie in de woning is geweest waarna de vrouw met een mes gestoken had. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Voor nader verhoor en onderzoek is de verdachte vrouw ingesloten.

Blijham: rijden onder invloed
Op de Hoofdweg in Blijham werd woensdagavond vanwege het rijden met hoge snelheid een 28-jarige automobilist uit Wedde aan de kant gezet. Bij de controle bleek de man zonder rijbewijs te rijden en onder invloed te zijn. Hij blies een promillage van 1.1 en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Musselkanaal: aanrijding met drank
Een 41-jarige automobilist uit Musselkanaal veroorzaakte woensdagmiddag een aanrijding in Nieuw-Buinen. Hij werd getraceerd in de Schoolstraat in Musselkanaal. De man bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 1.15. Hij bekende te zijn doorgereden na de aanrijding. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jonkersvaart: zwaar onder invloed
Politieagenten zetten woensdagnacht in Jonkersvaart een 35-jarige automobilist uit die plaats aan de kant omdat hij links en rechts in de bermen van de weg reed. De auto waarin de man reed vertoonde verse aanrijdingschade. De bestuurder kon amper op zijn benen staan en blies een promillage van 2.1. Over hoe en waar de aanrijdingschade was veroorzaakt wilde de man niets verklaren. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Leek / Grootegast: brommercontrole
Op de Tolberterstraat in Leek en de op de Bovenweg Grootegast werd woensdag een bromfietscontrole gehouden. Op beide locaties werden 23 bekeuringen uitgedeeld. 18 daarvan waren in verband met een te hoge constructiesnelheid. Met 18 brommers bleek niets aan de hand te zijn. Een brommer werd voor een nadere technische controle naar het bureau gebracht voor een forse overschrijding van de constructiesnelheid.

Garrelsweer: automobilist moet nog 13 dagen zitten
Een 41-jarige automobilist werd woensdagmiddag op de N360 bij Garrelsweer gecontroleerd omdat hij meerdere keren via het voorsorteervak een voorligger inhaalde. Zijn auto bleek niet verzekerd en niet APK gekeurd. Verder bleek de man nog vier vonnissen te hebben openstaan met een totaal van 13 dagen celstraf. Hij kon de openstaande boetes niet betalen en werd ingesloten voor het uitzitten van de straf.

Verkeerscontroles
In Adorp, Winsum en Garnwerd werden woensdagmiddag 70 bestuurders van voertuigen gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Er werden daarbij 3 bonnen uitgedeeld. Bij de spoorwegovergangen van de Onderdendamsterweg in Winsum en in Meeden werd gecontroleerd op het rijden door het rode licht. Hier werden geen overtredingen geconstateerd. Wel werden 5 bonnen uitgedeeld voor het niet voeren van fietsverlichting.

Snelheidscontroles
Op de navolgende wegen werd woensdag een snelheidscontrole gehouden. Kornhorn, N980, limiet 50 km per uur, gecontroleerd 268, overtredingen 16. Onderdendam, Bedumerweg, limiet 50 km per uur, controles 797, overtredingen 65. Schildwolde, Meenteweg, limiet 50 km ivm wegwerkzaamheden, 75 controles, 10 overtredingen, hoogste snelheid 91 km per uur. Sellingen, Dorpsstraat, limiet 50 km per uur, 480 controles, 0 overtredingen (zo hoort het). Wildervank, N33, limiet 100 km per uur, 830 controles, 70 overtredingen, hoogste snelheid 144 km per uur.