Kenniscentrum Elektronische Overheid

7 okt 2004

NAV heet vanaf nu DigiD

Dinsdag 5 oktober is in 't Spant in Bussum tijdens het druk bezochte NAV-congres de nieuwe naam onthuld van de Nieuwe Authenticatie Voorziening. De NAV gaat voortaan verder onder de naam DigiD.

Ruim 700 mensen zagen hoe Minister Thom de Graaf van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties via een video boodschap de NAV (ook nog wel Burgerpin genoemd) omdoopte in DigiD (spreek uit Digidee).

DigiD wordt voor burgers de nieuwe manier om in contact te treden met de overheid en om ook daadwerkelijk transacties te verrichten met diezelfde overheid. Vanaf 1 januari 2005 zullen verschillende overheidsinstanties zoals uitvoeringsorganisaties (UWV, RDW, etc.) en gemeenten DigiD gaan gebruiken als toegangsvoorziening voor hun klanten. Omdat DigiD gekoppeld is aan het sofi-nummer en de Gemeentelijke basisadministratie, geeft het de overheidsinstantie zekerheid over de identiteit van de klant.

Gemeenten die wensen DigiD te gaan gebruiken kunnen terecht bij het ICTU programma EGEM. Voor de gemeenten zal EGEM een coördinerende en ondersteunende rol gaan vervullen.

Nadere informatie over DigiD is te vinden
op www.egem.nl, www.burgerpin.nl en www.elo.nl.