Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 7 oktober 2004

* DRIE JEUGDIGE AUTOKRAKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Woensdagmiddag om half vier hielden politiemensen van het district De Noordhoek in de Boekhorststraat op heterdaad twee veertienjarige knapen en even later in de Jacob Loisstraat een eveneens veertienjarige jongen aan, verdacht van auto-inbraken. De politiemensen hielden in de wijken Provenierswijk en Agniessebuurt een postactie op autokrakers.
Het drietal trachtte in de Boekhorststraat uit een daar geparkeerd staande auto een damestas weg te nemen. Twee knapen konden daarbij direct in hun kladden worden gegrepen, terwijl de derde even later werd aangehouden. De drie jongens, allen uit Rotterdam, werden na hun aanhouding voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* CONTROLE LESAUTO'S
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdag van zeven uur 's morgens tot drie uur 's middags in de omgeving van de Noorderbocht en Groeninx van Zoelenlaan lesautocontroles. Op beide locaties is een vestiging van het CBR. In totaal werden 51 lesauto's van diverse autorijscholen gecontroleerd, waarbij vijftien bekeuringen werden uitgeschreven. De bonnen werden uitgereikt voor onder meer het niet dragen van de autogordel, overbelading van een lesvrachtauto en snelheids- en verkeersovertredingen. Een 53-jarige Rotterdamse rij-instructeur moest zijn les afbreken, omdat hij niet in het bezit was van een benodigd certificaat.


* ZES ILLEGALE ROEMENEN AANGEHOUDEN EN TWEE UITKERINGEN STOPGEZET

BIJ ONDERZOEK PENSION
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners over overlast werd dinsdag tweemaal door politiepersoneel van het Wijkteam Tarwewijk (district Zuid), samen met collega's van de Vreemdelingendienst, Sociale Dienst, Eneco, Bouw- en Woningtoezicht en Deelgemeente, een onderzoek ingesteld in een illegaal pensionpand in de Bas Jungeriusstraat. In de ochtenduren werden twee illegaal in ons land verblijvende Roemenen aangehouden en van twee mensen de uitkering stopgezet. Tevens bleek de elektriciteit illegaal te worden afgetapt, waarna de stroomvoorziening werd afgesloten. Tevens zal aan de verhuurder een bestuursrechtelijke dwangsom worden opgelegd. Dinsdagavond laat werd opnieuw in het pand een onderzoek ingesteld, waarbij vier illegale Roemenen werden aangehouden. De in totaal zes Roemenen werden overgedragen aan de Vreemdelingendienst en zullen het land worden uitgezet.