Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 07-10-2004

Frontale aanrijding bromfietser en fietser
EMMEN Op woensdagmorgen vond een frontale aanrijding plaats tussen een 16-jarige bromfietser uit Emmen en een fietser op de Haltweg. De 36-jarige fietser uit Emmen is met nog onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis in Emmen vervoerd. Beiden verklaarden dat ze rechts op de weg hebben gereden. De bromfiets is in beslag genomen. Bij controle bleek de maximum constructiesnelheid te zijn overschreden. Hiervoor is de bestuurder bekeurd.

Diefstal kluis uit bedrijf
EMMEN In een bedrijf aan de Phileas Foggstraat is woensdag een kluis weggenomen.De dader heeft in de lunchpauze toegeslagen. Het geldbedrag dat in de kluis zat is nog onbekend. Namens het bedrijf is aangifte gedaan.

Pizzakoerier met bestelauto in sloot
SMILDE Een 20-jarige pizzakoerier raakte woensdagavond met zijn bestelauto op de Boerenlaan in een sloot. De jongeman reed in de richting van de sportvelden in Smilde. Hij verklaarde te zijn uitgeweken voor reeën en belandde daardoor in de sloot. Per ambulance is hij naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht met nekklachten. Zijn toestand is nog onbekend. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept.

Paard overleden na aanrijding met personenauto
ASSEN Een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Assen raakte in de nacht van woensdag op donderdag gewond aan zijn hoofd. Hij raakte betrokken bij een aanrijding met een paard op de rijbaan van de Rolderhoofdweg tussen Schieven en Deurze. Het paard is ter plekke overleden. Volgens getuigen liepen vijf paarden over de rijbaan richting Rolde. Vanuit Rolde kwam de bestuurder van de personenauto en een motorrijder. Laatstgenoemde kon tussen de paarden doorrijden, maar de andere bestuurder raakte met de linker voorzijde het paard. De veearts was reeds gewaarschuwd, maar hulp mocht niet meer baten. De bestuurder uit Assen is per ambulance vervoerd naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Hij had wonden in zijn gezicht door glasscherven.

Verdachte aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs ASSEN Agenten hebben woensdagavond een 20-jarige bestuurder van een personenauto uit Assen aangehouden aan de Groen van Prinsterlaan. Hij bleek niet te beschikken over een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte fietsendiefstal aangehouden
EMMEN Agenten hebben woensdagavond een 24-jarige man uit Barger Compascuum aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Een getuigen belde de politie toen hij de verdachte met een steen op het fietsslot zag slaan aan de Verlende Spoorstraat. De verdachte werd ingesloten voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte woninginbraak aangehouden
EMMEN De politie kreeg woensdagavond een melding van een diefstal uit een woning aan de Laan van de Eekharst. Door een raam in te slaan, zouden drie mensen de woning zijn binnengedrongen. Agenten die ter plaatse kwamen, konden op basis van getuigenverklaringen even verderop een 39-jarige verdachte uit Emmen aangehouden. Het onderzoek naar de overige daders is in volle gang. Uit de woning is onder meer stereo apparatuur weggenomen. De eigenaar doet aangifte.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Bert Peters tel. 0592-361294 of 06-53 23 8059 zal de voorlichting vanaf donderdagmiddag 17.00 uur overnemen.