Politie Zuid-Holland-Zuid

07/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

07-10-2004 - Persberichten District I

AANRIJDING MET LETSEL
ZWIJNDRECHT- Op woensdagmiddag 6 oktober 2004, omstreeks 12.50 uur, vond op de Koninginneweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en twee bromfietsen. Een personenauto, bestuurd door een 88-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht, reed vanuit een uitrit de Koninginneweg op. Hij verleende geen voorrang aan een bromfiets, bestuurd door een 19-jarige man uit Dordrecht. Een aanrijding volgde. Achter de bromfietser reed een andere bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Dordrecht. Deze kon niet op tijd remmen en botste achter op de bromfiets voor hem. Beide bromfietsbestuurders liepen schaafwonden op aan knieën en armen. Zij werden ter plaatse behandeld door personeel van de ambulancedienst. Alle voertuigen raakten beschadigd.

PIZZABEZORGER (vervolgbericht van 3 oktober 2004) ZWIJNDRECHT Een 19-jarige man uit Zwijndrecht is op woensdagmiddag 6 oktober 2004, door politieagenten aangehouden in verband met een poging beroving. Deze vond plaats op vrijdagavond 1 oktober 2004. Een 18-jarige pizzabezorger uit Zwijndrecht deed aangifte bij de politie dat hij voor de Kapitein Dekkerflat het slachtoffer was geworden van een poging tot beroving. Na verhoor van de verdachte bleek dat het niet ging om een beroving, maar dat een onderling conflict de oorzaak was dat de pizzabezorger klappen kreeg. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

JONGEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is op 7 oktober op de Veststraat aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van twee GSMs. Dit gebeurde op 28 augustus in een woning aan de Chico Mendesring waar de jongen op dat moment op bezoek was. De aanhouding buiten heterdaad gebeurde na toestemming van de Officier van Justitie. De jongen is voor verhoor ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

JONGENS AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 14-jarige jongen uit Dordrecht is op 7 oktober op de Prinses Julianaweg aangehouden. Hij reed op 2 oktober met een 17-jarige vriend zonder licht op een fiets op de Burg. De Raadtsingel. Zij werden staande gehouden en konden niet bewijzen dat de (dames)fiets van een van hen was. De 17-jarige bestuurder werd direct aangehouden. Voortschrijdend onderzoek leidde tot de aanhouding buiten heterdaad van zijn 14-jarige metgezel. De politie zet het onderzoek voort.

DRUGSACTIE: VIER AANHOUDINGEN
DORDRECHT - Bij een drugsactie van de Politie Zuid-Holland-Zuid in de wijk Krispijn zijn op 7 oktober vier mensen aangehouden. Een 46-jarige vrouw uit Dordrecht en een 36-jarige man uit Sliedrecht werden op de Brouwersdijk aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van harddrugs. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Een 18-jarige man uit Dordrecht werd op de Josseling de Jongstraat aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij hem werden twee bolletjes (vermoedelijk) cocaïne aangetroffen en in beslaggenomen. Hij is in verzekering gesteld. Op de H.F. Tollensstraat werd een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden, eveneens op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij hem werden zeven bolletjes (vermoedelijk) cocaïne aangetroffen. Ook hij is in verzekering gesteld.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Twee winkeldieven van 38 en 39 jaar oud, beiden uit Dordrecht, zijn op 6 oktober door winkelpersoneel van een supermarkt aan het Admiraalsplein aangehouden. Ze waren op heterdaad betrapt. Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid konden de twee overnemen toen ze juist de winkel wilden verlaten. Op het politiebureau zijn de twee in verzekering gesteld.

MAN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Een 26-jarige man uit Zwijndrecht is op 6 oktober op de Grote Beerstraat aangehouden. Hij zou kort daarvoor met zijn auto op de Stationsweg twee aanrijdingen hebben veroorzaakt en zijn doorgereden, wat een misdrijf is. Agenten zochten de onmiddellijke omgeving af en vonden de bestuurder uiteindelijk in bosschages waar hij zich verstopt had. Hij is ingesloten. De auto is weggetakeld. Het is niet bekend welke schade de autos, die door de verdachte zijn aangereden, hebben.

ALCOHOL
DORDRECHT Een 33-jarige automobilist uit Rotterdam is op 7 oktober op de Merwedestraat aangehouden. Hij had teveel alcohol op en kreeg een rijverbod van drie uur.

VERKEERSCONTROLES
DORDRECHT Bij verkeerscontroles op de Brouwersdijk, Prinses Julianaweg, Krispijnseweg, Hugo de Grootlaan en Mariastraat zijn op 6 oktober tussen 8.45 en 14.30 uur 25 bekeuringen uitgedeeld. 24 weggebruikers reden te hard (hoogste snelheid 71 km/uur) en een persoon droeg geen valhelm. Op Reeweg Oost werd op gordels gecontroleerd: 36 automobilisten werden betrapt en bekeurd. Op de Galileilaan werden in ruim een uur zes bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder helm (3x), zonder gordel (2x) en het niet kunnen tonen van de juiste papieren.