Politie Zuid-Holland-Zuid

07/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

07-10-2004 - Persberichten District II

INBRAAK WONING
MEERKERK- In de nacht van dinsdag 5 oktober op woensdag 6 oktober 2004 is ingebroken in een woning aan de Prinses Beatrixstraat. Nadat er gaatjes werden geboord in het kozijn van een uitzetraam van de woonkamer, kon men binnenkomen. De gehele woonkamer werd doorzocht. Gestolen zijn een onbekend geldbedrag, twee flatscreens en een model van een motorfiets. De Technische Recherche stelt een sporenonderzoek in.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Twee winkeldieven, een 21-jarige man en een 32-jarige vrouw beiden uit Lelystad zijn door een beveiligingsbeambte op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. Dit gebeurde op woensdag, 6 oktober 2004, omstreeks 12.50 uur, in een winkel aan de Krijtstraat. De man en vrouw werden buiten door politieagenten opgewacht. De vrouw werd door politieagenten aangehouden. De man liet een tas op de grond vallen ging er rennend vandoor. Hij werd na een korte achtervolging door politieagenten aangehouden. De vrouw had in een geprepareerde onderjurk twee kostuum verstopt. Zij had ook een geprepareerde tas bij zich met daarin gestolen spullen. Ook in de tas die de mannelijke verdachte liet vallen, zaten vijf kostuums. In totaal bedroeg de buit elf herenkostuums, elf pakjes scheermesjes en een sporttas. De totale waarde bedroeg 2631 euro. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of ze nog meer op hun kerfstok hebben.

CONTROLE
LEERDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten acht bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 6 oktober 2004, van 09.15 tot 10.30 uur, op de Koningin Emmalaan. In totaal werden ongeveer 210 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.
GORINCHEM- - Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten 13 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 6 oktober 2004, van 11.00 tot 11.45 uur, op de Arkelsedijk. In totaal werden ongeveer 86 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

VALSE NAAM
PAPENDRECHT- Een 18-jarige man uit Deventer is door politieagenten aangehouden wegens het opgeven van een valse naam. Dit gebeurde op woensdagmiddag 6 oktober 2004, omstreeks 13.00 uur, op de Burgemeester Keijzerweg. De verdachte reed op een bromfiets die geen gele vlakken had. Toen de agenten hem bekeurden gaf hij een valse naam op. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VAN LADDER GEVALLEN
GORINCHEM- Een 53-jarige man uit Meerkerk is van ongeveer 15 meter hoogte van een ladder gevallen. Hij is met rugletsel per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis. Het ongeval gebeurde op woensdagmiddag 6 oktober 2004, omstreeks 13.25 uur, in de tuin van een woning aan het Plantsoen. De man was bezig onderhoud aan een boom te plegen. Door onbekende oorzaak is hij tijdens het zagen van de ladder gevallen en kwam hij ongeveer 15 meter lager op de grond terecht.

AANRIJDING LETSEL
GORINCHEM- Op woensdagmiddag 6 oktober 2004 omstreeks 14.10 uur, vond op de Rotonde bij het Stadhuisplein een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. De fietser, een 12-jarige jongen uit Woudrichem raakte gewond aan zijn been. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis. Na behandeling mocht hij weer naar huis. Een 82-jarige vrouw uit Werkendam reed met haar personenauto over de Banneweg. Zij verleende op de Rotonde geen voorrang aan de fietser waarna een aanrijding volgde. De fiets raakte licht beschadigd en de personenauto liep geen schade op.

ACHTERVOLGING
LEERDAM Een 31-jarige automobilist uit Leerdam is op 6 oktober op het Spartaveld aangehouden. Agenten wilde op de Horndijk een routinecontrole uitvoeren en gaven de hem een stopteken, dat hij negeerde. De man stoof weg waarop een achtervolging door half Leerdam volgde die eindigde op een parkeerplaats op het Spartaveld. Daar rende de verdachte uit zijn auto weg. Hij kon snel worden aangehouden. Hij verklaarde zich opgejaagd te voelen. De man had geen rijbewijs en de auto was onverzekerd. Deze is weggetakeld.

VERKEERSCONTROLES
SLIEDRECHT Bij verkeerscontroles op de Baanhoek, Rivierdijk, Thorbeckelaan, en Stationsplein zijn op 6 oktober tussen 8.30 en 12.30 uur 42 bekeuringen uitgedeeld. 30 automobilisten droegen geen gordel, tien weggebruikers reden te hard (hoogste snelheid 74 km/uur), een persoon belde niet-handsfree en een automobilist stopte niet voor een zebrapad.

GEBOTST
PAPENDRECHT Bij een frontale botsing tussen een 16-jarige bromfietser en een 41-jarige motorfietser, beiden uit Papendrecht, is de 16-jarige gewond geraakt. Vermoedelijk reed hij teveel in het midden waardoor de motorfietser hem niet meer kon ontwijken. De botsing vond plaats op de Eikenlaan op 6 oktober. De bromfietser is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij hield een pijnlijke pols en schouder aan de botsing over.

RIJBEWIJS KWIJT
ALBLASSERDAM Een 26-jarige man uit Groot-Ammers is op 6 oktober zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed 126 km/uur op de A15 waar hij maximaal 70 km/uur mocht rijden. Bij een overschrijding van de maximumsnelheid van meer dan 50 km/uur vordert de politie het rijbewijs in. Het Openbaar Ministerie bepaalt wanneer de automobilist zijn rijbewijs terugkrijgt.

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Een 40-jarige man uit Bennekom is op 6 oktober zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed 126 km/uur op de A15 waar hij maximaal 70 km/uur mocht rijden. Bij een overschrijding van de maximumsnelheid van meer dan 50 km/uur vordert de politie het rijbewijs in. Dat had de man echter niet bij zich, waarop zijn auto in beslag is genomen.