Politie Flevoland

Onrust in kiem gesmoord door aanhoudingen schietincident

Almere Buiten 07-10-2004 - De politie heeft woensdagnacht vier jonge mannen aangehouden in verband met een schietincident eerder die middag. De politie heeft het sterke vermoeden dat er verbanden zijn met een schietincident op 26 september jl. in de Oostvaardersbuurt. Met deze aanhoudingen heeft de politie de aanzwellende onrust in Almere Buiten in de kiem gesmoord.

Woensdagmiddag kwam bij de politie een melding binnen dat er bij het station in Almere Buiten schoten waren gehoord. Voor zover bekend werd niemand geraakt. De daders en slachtoffers waren al gevlucht toen de agenten ter plaatse kwamen. De politie zette het gebied af en deed een sporenonderzoek. Daarnaast zijn diverse getuigen gehoord.

Aan de hand van dit politieonderzoek zijn later die nacht vier Almeerders aangehouden wegens betrokkenheid bij dit schietincident. Wie welke rol gespeeld heeft bij dit incident is nog onduidelijk. Het viertal, drie Almeerders van 19 en een van 21 jaar, is ingesloten in een politiecel. De politie heeft de zaak in onderzoek.