Politie Limburg-Zuid

Gewelddadige bromfietsdiefstal, getuigen gezocht

Heerlen 07-10-2004 - Op dinsdag 05 oktober 2004 werd een jongen in Heerlen door twee onbekend gebleven personen op gewelddadige wijze van zijn bromfiets beroofd.

De 16-jarige inwoner van Heerlen reed met zijn bromfiets, een zwarte Piaggio, rond 21.45 uur over de Rennemigstraat in Heerlen. Toen hij een pad inreed kreeg hij vuistslag tegen zijn gezicht, waardoor hij van de bromfiets viel. Daarna werd hij enkele malen in zijn buik geschopt. Toen zag de Heerlenaar dat de dader vermoedelijk een mes vasthad en dreigde hem daarmee te steken als hij zijn brommer niet zou afgeven.

Het slachtoffer kreeg vervolgens weer een aantal vuistslagen in zijn gezicht.
De jongen zag vervolgens de dader met een passagier op zijn brommer wegrijden. Samen met zijn vader zette hij nog een achtervolging in. Ook een gewaarschuwde vriend en diens vader zochten naar de daders. Bij de sporthal de Varenbeuk troffen zij hen op de brommer aan, maar raakten hen in de wijk Nieuw Einde weer kwijt.

De jongen deed aangifte bij de politie, die een nader onderzoek zal instellen.
Het gaat hier om een opvallende Piaggio, voorzien van een Troy Lee design bestickering. Verder heeft de brommer rode vierspaaks velgen en een rood voorspatbord. De politie Limburg Zuid vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben over deze beroving contact met hen op te nemen 0900-8844 (lokaal tarief).