Ingezonden persbericht


Persbericht

7 oktober 2004

SPSS door META Group aangewezen als marktleider in data mining tools

SPSS, de toonaangevende leverancier van predictive analytics, is in META Group s METAspectrum(sm) rapport voor data mining tools wederom als marktleider geclassificeerd.

De nieuwe METAspectrum evaluatie geeft een objectieve beoordeling van leveranciers van data mining software, waarmee zowel ontwikkelaars als zakelijke gebruikers een interface in handen hebben voor het identificeren, bewerken en analyseren van bedrijfsgegevens om te komen tot voorspellingen over zakelijke trends en gedrag. Deze tools zijn vooral gebaseerd op data mining-modellen en/of algoritmes voor het analyseren van enorme hoeveelheden gegevens. Data mining tools kunnen onderdeel zijn van bestaande platformen of samen met andere applicaties onderdeel vormen van een grootschaligere business intelligence benadering.

Volgens het METAspectrum rapport blijft SPSS leider in de huidige data mining-markt en heeft het geen significante beperkingen of nadelen voor toekomstige gebruikers. De data mining workbench van het bedrijf, Clementine®, werd vooral erkend vanwege de goede prestaties op alle data mining-functies en de gebruiksvoordelen die SPSS biedt dankzij zijn marktpositie, geografische dekking, ondersteuning en toekomstgerichte specialismen. Daarnaast wordt er in het rapport opgemerkt dat Clementine beschikt over een sterk informatieve weergave van gegevens en een uitgebreide set van functies voor het samenvoegen van gegevens bevat. Tevens biedt het geïntegreerde analyses van ongestructureerde tekst en gegevens met betrekking tot web interactie en kan het naadloos worden aangesloten op real-time omgevingen voor optimale interactie.

We zijn verheugd dat META Group Clementine s positie als marktleider bevestigt, aldus Dyke Hensen, senior vice president, marketing bij SPSS. Dit rapport laat ook zien dat data mining succesvol is veranderd van een wetenschappelijke tool, die werd gebruikt door hooggeschoolde analisten, in een belangrijke zakelijke tool die uiterst gebruiksvriendelijk is.

Clementine, destijds de eerste data mining workbench voor zakelijke gebruikers, wordt gebruikt door organisaties voor het aantrekken van nieuwe klanten, het binnenhouden van winstgevende klanten, het identificeren van up- en cross-selling mogelijkheden, het opsporen van fraude, het reduceren van risico en het verbeteren van de dienstverlening van de overheid.

We hebben METAspectrum ontwikkeld om ervoor te zorgen dat IT-professionals op een snelle manier leveranciers kunnen beoordelen op basis van hun vermogen om aan de gewenste criteria te voldoen, aldus Kurt Schlegel, META Group senior Program director. We verwachten dat de data mining-markt de komende paar jaar met 10 tot 20% per jaar zal toenemen waarbij de gerelateerde diensten een vergelijkbare groei zullen doormaken.

(390 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SPSS
SPSS is een wereldwijde leverancier van oplossingen voor data collectie, PredictiveMarketing en Predictive (Web) Analytics (Nasdaq:SPSS). In 2002 heeft de groep een omzet van 209 miljoen dollar gerealiseerd. De organisatie is actief in meer dan 80 landen en heeft ruim 1300 medewerkers.

SPSS is al 35 jaar actief op de markt voor analytische toepassingen en bekleedt een belangrijke positie op de markt voor data mining, text mining, web mining, data collectie en voorspellende marketing en biedt organisaties instrumenten om strategische beslissingen te nemen (datawarehousing, reporting, analyse, simulation en e-Metrics).

Met de geavanceerde en elkaar aanvullende oplossingen van SPSS kunnen organisaties al hun gestructureerde gegevens (on en off-line) en ongestructureerde gegevens integreren en analyseren om hun beslissingsprocessen en klantrelaties te optimaliseren. Meer informatie: www.spss.com

SPSS Benelux bv: Wiepke van der Wal
Tel: 0183 651 777 Fax: 0183 651 700
E-mail: wiepke@spss.com http://www.spss.nl

Contact pers: Marieke van Zuien (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00 Fax: 040 235 46 01
E-mail: mariekev@lewispr.com http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com