1e persbericht van donderdag 7 oktober 2004

Eindhoven 07-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man verwondt fietser met loopkruk

Op de Kronehoefstraat is woensdag om 21.15 uur een 52-jarige man, waarvan de woonplaats onbekend is, aangehouden. Hij had met een van zijn loopkrukken een 38-jarige fietser uit Eindhoven hard op het hoofd geslagen die daardoor op de grond viel. Er was geen enkele aanleiding voor deze mishandeling. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man verdacht van drugshandel

Tijdens een surveillance is donderdag om 00.10 uur een 33-jarige man uit Best op de Marconilaan aangehouden. Hij wordt verdacht van het dealen in verdovende middelen. Naast twee zakjes met vermoedelijk speed of cocaïne erin, had hij ook nog een grote som aan contant geld bij zich. Voor verder onderzoek is de man de cel in gegaan.

Eindhoven: Huiselijk geweld

Een 34-jarige Eindhovenaar is om 04.50 uur in een woning in Strijp aangehouden. Hij zou zijn vriendin met gebalde vuist een bloedneus hebben geslagen en bedreigd. Toen de politie arriveerde bleef de man haar bedreigen. Daarop is hij aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Veldhoven: Mannen aangehouden voor diefstal uit auto

Een Tilburger van achttien en een Eindhovenaar van twintig jaar zijn donderdag omstreeks 02.15 uur op de Stee aangehouden. Ze worden verdacht van inbraak in een auto. Naast inbrekers gereedschap hadden ze een autoradio en een handsfreeset bij zich. Eenmaal op het politiebureau bekende de 20-jarige de spullen uit een auto gestolen te hebben. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. De eigenaar van de auto waaruit de spullen zijn gestolen is inmiddels op de hoogte gesteld.

Helmond: Diefstal op bedrijfsterrein

Op een bedrijfsterrein aan de Maisdijk is tussen woensdag 16.45 en donderdag 06.55 uur ingebroken. Op het terrein zijn twee afgesloten zeecontainers opengebroken. De buit bestond uit onder andere pallets met dakbedekking, 90 meter gasslang en gereedschap.

Breugel: Inbraak woning

In een woning aan de Beemdstraat is tussen woensdag 23.40 en donderdag 06.30 uur ingebroken. Uit de woning zijn verschillende antieke sierschalen, kommen en -kannen gestolen. Een ruit van de toegangsdeur achter het huis was vernield.