Politie Amsterdam-Amstelland

Spirit 9: 21 aanhoudingen
7-10-2004. De politie Amsterdam-Amstelland heeft in het kader van de actie Spirit 9, 21 personen aangehouden die illegaal in Nederland verbleven. In veel gevallen ging het om mensen die overlast veroorzaakten en/of zich schuldig maakten aan criminaliteit. Jeugdige straatrovers gepakt

7-10-2004. Dinsdagavond rond halfzes werden twee jongens (13 en 15 jaar) door betrapt toen zij een 73-jarige vrouw van haar tas beroofden.

Twee dienders in burger zetten de achtervolging in toen ze de 13-jarige knaap een oudere dame zagen volgen. Korte tijd later kwam een kompaan van de jongen langsfietsen. De jongen sprong bij hem achterop en samen fietsten ze hard langs de vrouw. In het voorbijgaan werd de tas van haar schouder getrokken.

De agenten grepen direct in, ondersteund door een gealarmeerde motorrijder. De jongens werden ingerekend. De vrouw raakte niet gewond en werd in het politiebureau opgevangen.

---

Straatrover na zoekactie aangehouden

7-10-2004. Woensdagavond rond acht uur beroofde een 32-jarige verdachte een 50-jarige man op de Groesbeekdreef van zijn gsm. Hij gebruikte hierbij geweld en deed alsof hij een wapen in zijn jaszak had. De verdachte kon na een zoekactie op aanwijzing van een getuige worden aangehouden. De gsm had hij nog in zijn bezit.
---


---

Kind beroofd van fiets

7-10-2004. Woensdagmiddag rond kwart voor zes werd een 10-jarige jongen op Kraaiennest beroofd van zijn fiets. De dadertjes vroegen eerst of zij een rondje mochten fietsen. Toen dat niet mocht, dreigden ze hem in elkaar te slaan en namen zijn fiets af. Vervolgens fietsten zij weg via de speelplaats, onder de flat Kruitberg door.

Dader 1

Surinaamse of Antilliaanse afkomst

lichte huidskleur

ongeveer 10 jaar


1.40 mtr lang

kort bruin haar

litteken op rechterwang

donkerblauwe korte jas met witte mouwen en blauwe strepen

blauwe spijkerbroek

Dader 2

Surinaams of Antilliaanse afkomst

donkere huidskleur

ongeveer 10 jaar


1.50 mtr lang

kort zwart haar

zwarte korte jas

oorknopje in rechteroor

rijdend op een oranje/gele BMX crossfiets met steunen voor en achter.

Getuigen kunnen bellen met wijkteam Ganzenhoef: 0900-8844.
---

Straatruzie leidt naar kwekerij

7-10-2004. Agenten werden vannacht rond vieren naar een ruzie op straat gestuurd op de Plantage Muidergracht. Het bleek om een 35-jarige vrouw te gaan en haar ex-vriend. De man had haar meegelokt naar zijn woning waar zij ruzie kregen. Het geschil kreeg op straat een vervolg en escaleerde. Buren hoorden hulpgeroep en belden 112.

Toen de man hoorde dat de politie was gebeld, maakte hij zich uit de voeten. Tijdens het onderzoek troffen de dienders een professionele wietplantage aan. In totaal werden bijna 300 plantjes, assimilatielampen, koolstoffilters en andere randapparatuur aangetroffen en vernietigd. De bewoner, een 53-jarige Engelsman, werd gearresteerd.