TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 07-10-2004

VERMIST MET REGILIO TUUR IN SURINAME

De vader van bokser Regilio Tuur wordt al bijna twee maanden vermist. De 71-jarige Alwin Henri Tuur verdween op 15 augustus in verwarde toestand in Paramaribo. Tweemaal heeft het TROS-programma VERMIST via BVN-TV een oproep uitgezonden voor de vermiste bejaarde, maar buiten een tip dat Alwin gezien zou zijn op de markt is niets over hem vernomen.

Tegen VERMIST verklaarde een buurtbewoonster dat de dementerende Alwin Tuur zich bedreigd had gevoeld door een wildzwaaide man voor zijn woning. De oude man - slechts gekleed in zijn ondergoed - vluchtte zijn huis in de Litaniestraat uit naar het erf van een buurman. Die buurman op zijn beurt dacht dat Tuur een inbreker was en waarschuwde de politie. De verwarde oude baas werd meegenomen naar het bureau waar hij enkele uren later - nog steeds in zijn onderbroek - werd vrijgelaten.

Regilio Tuur is samen met een ploeg van VERMIST begin deze week naar Paramaribo afgereisd omdat volgens hem de politie niets doet. Regilio wil actie want hij maakt zich vreselijk bezorgd om zijn vader: "De politie doet geen barst. Het onderzoek lijkt stilgelegd of nooit geopend, er wordt helemaal niet gezocht naar mijn vader".

De komst van de VERMIST tv-ploeg en bokser Tuur is niet onopgemerkt gebleven. Regilio Tuur sprak in een haastig georganiseerde persconferentie de verzamelde pers toe en eiste een gesprek met de president. Tuur en VERMIST zijn vervolgens uitgenodigd op het politiebureau waar het hoofd van de afdeling, Jones, beloofde de zaak opnieuw onder de loep te nemen en hij geeft toe dat er mogelijk sprake is van nalatigheid.

Regilio is woedend: "Hoe kunnen ze iemand in zijn onderbroek op straat zetten?". Jones moest toegeven dat dat op zich opmerkelijk is, maar verklaarde dat Alwin Tuur een rustige indruk maakte toen hij destijds het bureau verliet. Op de vraag van Regilio of de bewuste buurtbewoonster wel gehoord is over de dreigementen richting zijn vader, luidde het antwoord 'nee'. Vervolgens stond binnen een uur de politie bij de buurtbewoonster op de stoep.

De foto van Alwin Tuur verschijnt deze week in Suriname regelmatig op tv en de bevolking wordt opgeroepen uit te kijken naar de vermiste bejaarde.