ANBO, VOOR 50-PLUSSERS

Vacaturesite voor vrijwillige bestuursfuncties gelanceerd

Landelijke vacaturesite voor vrijwillige bestuursfuncties gelanceerd

Voor ideële organisaties en vrijwillige 50-plussers is een landelijke vacaturesite geopend: www.bestuurwijzer.nl. Organisaties vinden er mensen met bestuurskracht en ervaren 50-plussers vinden er interessante vacatures.

Digitale databank
Herhaaldelijk wordt geconstateerd dat het voor vraag en aanbod op de 'bestuurlijke markt' niet eenvoudig is om met elkaar in contact te komen. Organisaties komen vaak bij dezelfde mensen terecht als ze een bestuurder zoeken. Met de digitale databank www.bestuurwijzer.nl kunnen organisaties en potentiële bestuurders op een eenvoudige manier met elkaar in contact komen. Organisaties en 50-plussers kunnen gratis hun vacature of CV plaatsen. De provincie Noord-Brabant heeft het mogelijk gemaakt dat dit initiatief van ANBO-gewest Noord-Brabant gerealiseerd is.

Goede vrijwillige bestuurders zijn schaars. Maar ze zijn er wel degelijk! Organisaties die het lukt de juiste man of vrouw op de juiste plaats te krijgen, weten dat goed toegeruste bestuurders goud waard zijn. Reden om geen middel onbeproefd te laten om de juiste persoon op te sporen. 50-plussers die hun kennis en ervaring vrijwillig willen inzetten in een bestuursteam willen graag kennismaken met nieuwe organisaties waar ze een bestuursfunctie kunnen vervullen.

Noot voor de redactie,