Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kabinet krijgt praktische innovatie-tool: het Innovatieloket.nl

Amersfoort, 7 oktober 2004 Kahuna, marktleider in managed services op het gebied van informatiebeveiliging, e-CRM en IP communicatie, beantwoordt de oproep van het Kabinet om het innovatief vermogen van ons land te helpen versterken. Om die reden heeft Kahuna het Innovatieloket.nl in het leven geroepen, een marktplaats waar overheden als launching customer kunnen optreden voor jonge, innovatieve bedrijven. Het is de bedoeling dat overheden ICT- en eGovernment projecten op het Innovatieloket.nl aanmelden voor aanbesteding. Het Innovatieloket is gisteren live gegaan. Aanleiding vormde het Nationale ICT Debat in Den Haag, georganiseerd door Nederland~ICT en Computable.

De overheid zou haar formidabele positie als marktpartij prima als hefboom kunnen gebruiken voor het stimuleren van innovaties. Den Haag is daartoe bereid, zo bleek uit de inleiding van Minister Brinkhorst van Economische Zaken tijdens het debat Dat zegt Rhett Oudkerk Pool, CEO van de Kahuna Group. Als het om ICT gaat, neemt de overheid 12,5% van alle ICT-bestedingen voor haar rekening. Het merendeel van dit geld komt terecht bij de grote marktpartijen. En die munten doorgaans niet uit in slagvaardigheid. Vernieuwende technologieën en toepassingen komen meestal voort uit kleinere en flexibele ondernemingen. Het Innovatieloket geeft hen de kans mee te dingen naar overheidsopdrachten en zo hun marktpositie op te bouwen. Dat stelt ze in staat hun innovaties breder ingang te doen vinden.

Om wat voor projecten gaat het? Je kunt je voorstellen dat overheden als richtlijn nemen om de helft van alle niet aan Europese aanbestedingsregels gebonden ICT- en eGovernment-projecten op het Innovatieloket.nl aan te melden. Ook zou er een bovengrens aan de projectgrootte kunnen worden gesteld, bijvoorbeeld 100.000 euro. Op zo n manier blijft het risico beperkt, zegt Oudkerk Pool. Kahuna treedt op als sponsor van het project, door de marktplaats gedurende de opstartfase kosteloos te hosten, te beheren en te beveiligen. Het is nadrukkelijk een open initiatief. Andere partijen zijn welkom een bijdrage te leveren. Procurement specialist Insinc heeft al toegezegd expertise op het gebied van inkoop en aanbesteding in te brengen. Het is de bedoeling dat dit initiatief op eigen benen komt te staan, misschien onder regie van Ovia.nl of Innovatienet.nl? aldus Oudkerk Pool. Wij gaan ervan uit dat het Kabinet dit initiatief ondersteunt door overheden met kracht aan te sporen hun projecten aan te melden.

Kijk ook op www.innovatieloket.nl

Kahuna Groep

Kahuna ondersteunt organisaties met het onder controle brengen van informatiestromen. Vandaar het credo: control the flow. Kahuna biedt snelle, veilige en altijd beschikbare technologie, specifiek gericht op werken op afstand, informatiebeveiliging, IP telefonie en eCRM. Kahuna onderscheidt zich doordat oplossingen altijd in de vorm van beheerde diensten worden geboden. De klant koopt dus geen complexe technologie maar toepasbare functionaliteit. Service en innovatie staan hoog in het vaandel. Kahuna is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1997 en gevestigd in Amersfoort. Kahuna heeft ongeveer 65 medewerkers in dienst. Kijk voor meer informatie op www.kahuna.nl.

Kahuna is winnaar van de ICT Company Award 2002. Kahuna is voor het derde opeenvolgende jaar opgenomen in de Deloitte & Touche Fast50 van snelgroeiende hightech-bedrijven. Verder is Kahuna de winnaar van de ComputerPartner Award 2003 voor de meest innovatieve reseller. Het Weekblad Intermediair heeft Kahuna opgenomen in de top-20 van innovatieve ICT bedrijven.

Perscontacten

Theo Loth

Loth PR Writing & Consultancy

+31 (0)652 322 210

theo@loth.nl