Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

7-10-2004

'Het is maatschappelijk noodzakelijk en commercieel aantrekkelijk voor de particuliere sector om te investeren in de markt voor wonen, zorg en dienstverlening'. Volgens minister Dekker van VROM blijft het aanbod van seniorenwoningen in de particuliere sector achter. Niet meer dan 15 procent van het woningaanbod voor ouderen is particulier terwijl er een grote markt voor is. Dit bleek vandaag tijdens de ontmoetingsdag 'Nieuwe vormen van samenwerking in wonen, zorg en dienstverlening', georganiseerd door de ministeries van VROM, VWS en het Universitair Platform PPS.

'Uiteindelijk hoop ik dat er meer aanbod komt van woon-, zorg- en dienstenarrangementen voor senioren. En dan vooral in het middensegment, waardoor er meer te kiezen valt.' Verder gaf minister Dekker aan dat alle partijen in wonen, zorg en dienstverlening, waaronder de brancheorganisaties, meer zichtbaar moeten maken wat er aan aanbod is. 'Die informatievoorziening kan beter en moet door de sectoren worden opgepakt. De burger kan dan pas betere keuzes maken op basis van de eigen behoefte en de gewenste kwaliteit,' aldus de minister vandaag in Rotterdam.
Als er voldoende aantrekkelijk aanbod voor ouderen is dan komt ook de doorstroming op de woningmarkt beter op gang. Starters op de woningmarkt en andere groepen met een laag inkomen kunnen dan makkelijker een woning vinden.

Meer info:
Dossier Wonen, zorg en welzijn; kwantitatieve opgave. (Achtergrondinformatie over de voorwaarden waaronder mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen)
Dossier Gehandicapten en wonen. (Achtergrondinformatie over de 'Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte' en de gevolgen voor het woonbeleid.)

Top van de pagina