Gemeente Hilvarenbeek


Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker in de gemeente Hilvarenbeek (07-10-2004)

De administratie van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker gebeurt door de GGD Hart voor Brabant. De namen en de adressen van uit te nodigen vrouwen krijgt de GGD van de Gemeente. Er zat echter een fout in de gegevens bij de GGD, die nu opgelost is. Daardoor kan het voorkomen dat een aantal vrouwen van 30 tot en met 60 jaar uit de gemeente Hilvarenbeek de afgelopen vijf jaar ten onrechte geen uitnodiging hebben ontvangen.

Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is een gratis onderzoek voor vrouwen van 30 tot en met 60 jaar. Door middel van een uitstrijkje kan in een vroeg stadium baarmoederhalskanker ontdekt worden. Sinds 2001 ontvangen vrouwen eens in de vijf jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek van de GGD of de huisarts. Ze ontvangen deze uitnodiging in het jaar dat ze 30, 35, 40, 45, 50, 55 en 60 jaar worden. Het uitstrijkje wordt gemaakt door de huisarts of de assistente en vervolgens opgestuurd naar het laboratorium. Na enkele weken kan de vrouw bij de huisarts informeren naar de uitslag.

Als u de afgelopen vijf jaar geen uitnodiging heeft ontvangen en denkt dat u hier wel recht op had, kunt u een uitnodiging en laboratoriumkaart aanvragen bij het informatiepunt bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker van de GGD Hart voor Brabant, geopend dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur, tel: 073 640 40 75; of per email bmhk@ggdhvb.nl.

LET OP: Uw huisarts kan u niet uitstrijken voor het bevolkingsonderzoek als u geen laboratoriumkaart heeft!

Dit is een persbericht van GGD Hart voor Brabant