PvdA Europees parlement


Kandidaat voor landbouw stelt teleur

7 oktober 2004
De sociaal-democratische fractie (PES) in het Europees Parlement heeft grote twijfels over kandidaat-commissaris voor landbouw Mariann Fischer Boel. Het oordeel van de landbouwspecialisten zal zwaar wegen in de uiteindelijke beslissing van de gehele PES-fractie.

PvdA-europarlementariër Thijs Berman zegt: "Ik ben diep teleurgesteld in haar presentatie. Ze weigerde concreet te worden, terwijl ze als minister van landbouw in Denemarken van de hoed en de rand zou moeten weten."

Berman vermoedt dat ze haar kaarten achter de hand wil houden en noemt de hoorzitting geen goede start voor een samenwerking met het Europees Parlement. Hij wijst op haar ontwijkende antwoorden op meerdere zeer concrete vragen. "Ik vroeg haar om één milieumaatregel te noemen die ze zou willen nemen waarmee de landbouw in Europa en de mensen gebaat zijn. Ze antwoordde dat ze niet wist wat de mensen gelukkig zou maken. Maar dat was geen antwoord op mijn vraag. En zo ontweek ze vele vragen," aldus Thijs Berman.


---

____
Annelies Pilon Voorlichter Nederlandse delegatie in de PES-groep van het EP/PvdA-eurodelegatie GSM (+32) 0479 750 001 Tel: (+32) 02 283 7435 Fax: (+32) 02 284 9435 e-mail:
pse-deleg-nl-press@europarl.eu.int URL: www.pesdelegatie.nl