Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


7 oktober 2004


BEEKBERGEN - Lichtgewonden door aanrijding


Bij een aanrijding tussen twee personenauto vielen woensdagmiddag (6/10) op de Tullekensmolenweg twee lichtgewonden. Een 57-jarige bestuurder uit Zwolle van een bedrijfsauto zag rond 15.50 uur te laat dat er vlak voor hem de auto van een 29-jarige Apeldoornse stilstond en een aanrijding was het gevolg. Twee inzittenden van de stilstaande auto raakten lichtgewond en werden door een arts behandeld. Een 5-jarig jongetje liep een bloedneus op en een 28-jarige Apeldoorner klaagde over pijn aan zijn borst. De bedrijfsauto van de veroorzaker raakte zwaar beschadigd en werd weggesleept.


APELDOORN - Automobiliste onder invloed


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag (6/10) een 47-jarige Apeldoornse automobiliste een proces-verbaal gegeven voor rijden onder invloed. De politie controleerde de vrouw donderdagmorgen vroeg rond 02.10 uur op de Molenstraat en constateerde dat zij onder invloed van alcohol reed. De vrouw blies op het politiebureau een promillage van 1. Behalve het proces-verbaal kreeg zij een rijverbod van vier uur.


APELDOORN - Computerscherm uit bedrijf gestolen


Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (7/10) uit een bedrijf aan de Vlijtseweg een plat computerscherm van het merk Samsung gestolen. De inbraak werd donderdagmorgen vroeg rond 01.40 uur ontdekt. De politie werd ingelicht die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Winkeldiefjes gepakt


De politie heeft woensdag (6/10) in een winkel aan de Hoofdstraat twee Apeldoornse winkeldiefjes van 13 jaar aangehouden. De jongetjes hadden rond 15.40 uur een pakje Yugo kaarten gestolen. Winkelpersoneel hield de jongens aan en droeg hen over aan de politie. Zij bekenden de afgelopen drie weken ieder al drie keer kaarten van hetzelfde spel te hebben gestolen met een gezamenlijke waarde van circa 60 euro. De verdachten worden doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.


APELDOORN - Proces-verbaal voor vervalsing

De politie heeft woensdagavond (6/10) een 24-jarige man uit Dordrecht een proces-verbaal gegeven voor het reizen met een vervalst vervoersbewijs en voor het opgeven van een valse naam. De hoofdconducteur van de NS lichtte vanaf het station rond 21.00 uur de politie in dat de man een valse OV-weekstudentenkaart toonde. Bovendien gaf de man een valse naam op. De politie hield de man aan en droeg hem over aan de spoorwegpolitie.


APELDOORN - Man van de fiets geslagen


Een nog onbekende man heeft in de nacht van woensdag op donderdag (7/10) op de Piet Heinstraat een 20-jarige Apeldoorner van zijn fiets geslagen. De Apeldoorner reed donderdagmorgen vroeg rond 02.35 uur met zijn broer naar huis toen op de hoek met de Asselsestraat een onbekende man hem van zijn fiets sloeg. De dader ging er vervolgens vandoor. De Apeldoorner liep diverse schaafwonden aan hoofd en handen op.


APELDOORN - Brand in garage


Een garage aan de Regentesselaan is woensdagavond (6/10) geheel uitgebrand. Een getuige meldde rond 21.25 uur dat de garage en een ernaast gelegen houten schuur in brand stonden. De brandweer was met enkele voertuigen snel ter plaatse en rond 21.45 uur gaf de brandweer het sein meester. Onderzoek door politie en brandweer wees uit dat de brand in het houten schuurtje was ontstaan en was overgeslagen naar de garage. Het onderzoek gaat verder.


APELDOORN - Acht bestuurders overtreden gedragsregels


Tijdens een verkeerscontrole op diverse plaatsen hebben woensdag (6/10) in totaal acht bestuurders verkeers- en gedragsregels overtreden. Twee automobilisten reden zonder gordel, één passagier droeg geen gordel op de achterbank en vijf automobilisten belden niet handsfree.


Einde berichten



---- --

Gelderse Politiedag perfect bereikbaar door omvangrijke verkeersmaatregelen


Gratis parkeren op Militair Luchtvaartterrein Deelen


De Gelderse Politiedag op 9 oktober (aanstaande zaterdag) is perfect bereikbaar. De politie heeft voor deze dag een omvangrijk verkeersplan gemaakt. De opzet is er op gericht het publiek met gratis pendelvervoer vanaf Militair Luchtvaartterrein Deelen en het NS-station Arnhem te vervoeren naar de plaats van handeling: het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem dat voor die dag gratis toegankelijk is.


Het parkeerterrein is die dag alleen beschikbaar voor de ongeveer 400 medewerkers van de dag (politie en openluchtmuseum). Maar het alternatief voor de bezoeker is zonder meer goed te noemen.


Al het verkeer vanuit de richtingen Apeldoorn, Doetinchem, Zevenaar, Tiel, Nijmegen en Arnhem wordt door ongeveer zeventig speciale borden geleid naar het militair luchthaventerrein Deelen, alwaar men gratis kan parkeren. Bovendien komen op strategische punten op zaterdagochtend speciale lichtkranten te staan. Verder wordt het Dynamische Route-Informatie Paneel op de Rijksweg A50 vanuit de richting 's-Hertogenbosch voor deze dag ingezet. Daarnaast bevinden zich op tien plaatsen politieposten die het verkeer verder aanwijzingen gegeven. Vanaf 'Deelen' vertrekt om de paar minuten een gratis pendelbus naar het Openluchtmuseum.
Ook voor de reizigers die per openbaar vervoer komen is gratis pendelvervoer geregeld. Vanaf het NS-station worden twee bussen ingezet (die gemakkelijk herkenbaar zijn).


Overigens zal de politie in de wijk nabij het museum die dag streng optreden tegen foutparkeerders.


Op het terrein bevinden zich verder twintig invalidenparkeerplaatsen; op vertoon van de landelijke gehandicaptenkaart krijgen zij toegang.
Overigens is het voor inwoners van Arnhem e.o. interessant genoeg -zeker met het voorspelde mooie weer- om op de fiets te komen; er wordt een speciale ruimte gemaakt om de fiets te stallen.


Ben van Ingen Schenau

Bert Top

Paul Koetsier


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --