Politie Limburg-Zuid

Datum ( donderdag 7 oktober 2004

Sittard; echtpaar overvallen

Op woensdag 6 oktober 2004 werd in Sittard een echtpaar in hun woning door drie mannen overvallen. De daders waren gewapend en namen geld en sierraden mee.

De 61-jarige man en zijn 54-jarige echtgenote werden in hun woning aan de Eisenhowerstraat in Sittard door drie onbekend gebleven mannen aan hun handen en voeten gebonden. De daders waren niet gemaskerd en hoe zij de woning binnen kwamen is niet bekend. Een van de mannen dreigde het echtpaar met een vuistvuurwapen, maar schoot daar niet mee. De mannen namen geld en sierraden mee en verdwenen daarna spoorloos. De vrouw wist tijdens de overval uit haar woning te vluchten en bij de buren aan te bellen, die op hun beurt de politie waarschuwden. De politie troffen de vrouw en haar man hevig geëmontioneerd in hun woning aan en de daders waren al gevlucht. Een direct uitgezette zoekactie had geen resultaat. De overvallers namen geld en sierraden mee uit de woning van het echtpaar. Nadere details ontbreken. De politie van Sittard onderzoekt deze zaak en in in dat kader ook op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met het telefoonnummer: 0900-8844.

Aanhouding koper en rijdende leverancier van cocaïne

Op woensdag 6 oktober 2004, omstreeks 20.00 uur heeft het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee in Heerlen te Kerkrade een 20-jarige inwoner van Heerlen aangehouden in verband met de aankoop van een halve gram cocaïne. Korte tijd later werd eveneens zijn leverancier in Heerlen aangehouden. Deze leverde de drugs af op bestelling met zijn auto. De leverancier, een 20 jarige inwoner van Heerlen, was tijdens zijn aanhouding in het bezit van 3,5 gram cocaïne. Dezelfde avond vond een doorzoeking plaats in de woning van de verkoper. Hierbij werden 30 zogenaamde snowseals met cocaïne met een totaal gewicht van 15 gram aangetroffen en in beslag genomen alsmede een GSM en andere attributen. Zowel de koper als de verkoper zijn ingesloten. De 20 jarige verkoper wordt vrijdag geleid voor de officier van justitie te Maastricht.

Heerlen; dodelijke aanrijding

Donderdag 7 oktober 2004 vond in Heerlen een verkeersongeval plaats waarbij een fietser om het leven kwam. Op de kruising van de Vergiuliusstraat met de Ovidiusstraat in Heerlen kwamen een fietser en een personenauto met elkaar in botsing. De fietser een 74-jarige inwoner van Heerlen, overleed ter plakke aan zijn verwondingen. De bestuurster van de auto een 82-jarige inwoonster van Heerlen raakte niet gewond, maar was wel hevig onder de indruk van het ongeval. De politie onderzoekt de juiste toedracht en oorzaak van dit ongeval.

Maastricht; motorrijder zwaargewond

Donderdag 7 oktober 2004 raakte in Maastricht een motorrijder zwaar gewond bij een aanrijding. Op de Cannerweg kwam om 11.30 uur met onbekende oorzaak een motorrijder in botsing met een personenauto. Het gaat hier om een 52-jarige inwoner van Riemst (B) die bij dit ongeval zwaar gewond raakte. Hij werd onmiddelijk naar het AZM in Maastricht gebracht en meteen geopereerd. Hoe zijn toestand verder is werd niet bekend gemaakt. De automobiliste een 24-jarige inwoonster van Eindhoven, raakte hevig geëmotioneerd en voor haar werd slachtofferhulp ingeschakeld. Zowel de motor als de auto raakten beiden total loss. De politie stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht en oorzaak van dit ongeval en is bovendien op zoek naar getuigen. Zij worden gevraagd te bellen met de politie in Maastricht via het nummer: 0900-8844.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --