Ingezonden persbericht


Persbericht

HaaglandenKliniek verhuist naar eigen pand aan Koninginnegracht

Den Haag, 7 oktober 2004 - HaaglandenKliniek, de privé-kliniek van Medisch Centrum Haaglanden, is per 27 september 2004 verhuisd naar een zelfstandige locatie aan de Koninginnegracht 94-95 in Den Haag. Het volledig verbouwde pand is goed bereikbaar en biedt HaaglandenKliniek meer ruimte en flexibiliteit. Nick Bosch van Rosenthal, directeur HaaglandenKliniek is zeer te spreken over de nieuwe zelfstandige huisvesting: Dit pand sluit qua uitstraling, setting en bereikbaarheid perfect aan bij onze doelgroep. Bovendien zijn we nu in staat onze service te verbeteren én uit te breiden .

Het statige pand met monumentale gevel, had in eerste instantie geen medische bestemming. Om dat te wijzigen moest gedurende acht maanden een uitgebreid vergunningentraject worden doorlopen. Op 21 juni 2004 kon worden begonnen met de verbouwing van de drie etages die in het geplande tijdsbestek van drie maanden is voltooid. Op de begane grond is een polikliniek gerealiseerd voor alle behandelingen die HaaglandenKliniek biedt. De tweede etage herbergt twee operatiekamers en een luxe verkoeverkamer. Op haar locatie in het MCH Westeinde deelde HaaglandenKliniek deze belangrijke faciliteiten met het ziekenhuis. Nick Bosch van Rosenthal geeft aan dat nu HaaglandenKliniek beschikt over haar eigen operatiekamers, behandelingen een stuk efficiënter zijn in te plannen . Op de derde etage bevinden zich een kantoor, een technische ruimte, een lunchkamer en een ruimte voor opslag.

Uitbreiding service

Dankzij de toegenomen ruimte en flexibiliteit is HaaglandenKliniek tevens in staat haar service uit te breiden. Naast het reeds bestaande refractiecentrum (ooglaseren en lensimplantaten) en cosmetisch centrum (plastische chirurgie), wordt eind oktober een huidlaser centrum geopend waar men terecht kan voor couperose - en ontharingsbehandelingen door middel van Lightsheer laser. Begin november opent het tandheelkundig centrum haar deuren. Hier worden volwassenen orthodontie, implantologie en mondhygiënische behandelingen verricht. De diversificatie van onze diensten lag met de verhuizing naar de Koninginnegracht voor de hand: de nieuwe centra vormen een mooie aanvulling op de bestaande service en bieden onze cliënten nog meer keuzeruimte , vertelt Nick Bosch van Rosenthal.

Logistieke pluspunten

Naast genoemde voordelen beschikt het pand aan de Koninginnegracht over een aantal belangrijke logistieke pluspunten. Dicht gelegen bij Den Haag Centraal Station en nabij de Utrechtsebaan (A12), is HaaglandenKliniek voor bezoekers zowel met het openbaar vervoer als met de auto, zeer goed bereikbaar. Het pand beschikt tevens over een ruim aantal eigen parkeerplaatsen.

Verbondenheid met MCH

HaaglandenKliniek blijft verbonden aan het Medisch Centrum Haaglanden. Nick Bosch van Rosenthal: Als onderdeel van topklinisch ziekenhuis MCH, kunnen wij naast de service en korte wachttijden van een kliniek, tevens de kwaliteit en betrouwbaarheid van een ziekenhuis blijven bieden .

Over HaaglandenKliniek

HaaglandenKliniek is de privé-kliniek van Medisch Centrum Haaglanden, het Haagse topklinische opleidingsziekenhuis dat staat voor zorg van topkwaliteit. HaaglandenKliniek bestaat uit een refractiecentrum (laserbehandelingen en lensimplantaten), een cosmetisch centrum (plastisch-chirurgische ingrepen), een huidlaser centrum (laserontharing d.m.v. Lightsheer en couperosebehandelingen) en een tandheelkundig centrum (implantologie en volwassenen orthodontie). De kliniek heeft een Zelfstandig Behandel Centrum (-vergunning) en verleent in deze vorm zowel verzekerde als onverzekerde medische zorg. Ingrepen worden door deskundige en ervaren artsen uitgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne en zeer veilige apparatuur. De kliniek stelt persoonlijke begeleiding, zowel voor, tijdens als na de behandeling centraal. Meer informatie over HaaglandenKliniek is verkrijgbaar via telefoonnummer 0800-330 40 50 en op de website www.haaglandenkliniek.nl.