Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


7 oktober 2004


ZUTPHEN - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag (7/10) op de Houtwal een 32-jarige automobilist uit Zutphen aangehouden voor rijden onder invloed. De politie controleerde de man donderdagmorgen vroeg rond 01.05 uur en constateerde dat de man onder invloed van alcohol was. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,5. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur op. Bovendien vorderde de politie zijn rijbewijs in.


LOCHEM - Diefstal van DVD-spelers


Onbekenden hebben woensdag in een bouwmarkt aan de Kwinkweerd twee draagbare DVD-spelers gestolen. Winkelpersoneel ontdekte dat rond 19.00 uur de twee DVD-spelers waren verdwenen. De politie stelt een onderzoek in.


EEFDE - Stofzuigers uit woning gestolen


Inbrekers hebben een bezoek gebracht aan een woning aan de Dortherdijk en onder meer twee stofzuigers gestolen. De inbraak werd dinsdag ontdekt en woensdag (6/10) werd bij de politie aangifte gedaan.


LOCHEM - Automobilisten rijden te hard


Tijdens een snelheidscontrole reden woensdag op de Ampsenseweg zeventien bestuurders van motorvoertuigen sneller dan de toegestane snelheid van 80 km. Vierhonderd motorvoertuigen passeerden de controle. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km per uur.


TWELLO - Motorrijder raakt rijbewijs kwijt


Een 43-jarige motorrijder uit Twello is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De politie controleerde de man woensdagmiddag op de Voordersteeg en constateerde dat hij 106 km reed waar 50 km is toegestaan. Na overleg met justitie vorderde de politie het rijbewijs van de man in.


De politie waarschuwt ondernemers en instellingen


De laatste tijd worden er op de industrieterreinen van Zutphen en ook elders regelmatig inbraken gepleegd, waarbij computerkasten c.q. schermen verdwijnen.
Bij sommige inbraken klimt men naar binnen (ondanks alarm) en rooft men een flinke partij platte schermen en/f computerkasten.
Vaak betreft het ook een diefstal van een enkel scherm c.q. kast, die dicht bij een raam staan.
De dader hoeft alleen maar een ruit in te slaan en kan door handreiking het goed wegnemen.
Het aanwezige alarm wordt op deze wijze ook vaak niet ingeschakeld. Zo'n diefstal is wel heel erg simpel te doen. De politie vraagt de verantwoordelijke beheerders om te bezien of de kostbare apparatuur op een andere plek of met andere maatregelen beter tegen diefstal beschermd kan worden.


Nadere informatie:


Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --