Politie Gelderland-Midden

Gelderland in de ban van misdaadspel

Publicatiedatum: 07-10-2004

Er zijn naar schatting meer dan 1000 inwoners van de provincie Gelderland die het misdaadspel spelen dat begin deze week in de Gelderlander en andere regionale dagbladen heeft gestaan. De internetsites van de drie Gelderse politieregio's werden de afgelopen dagen door meer dan 3000 mensen bezocht. Op deze sites is een deel van de oplossing te vinden. Begin deze week publiceerden de kranten een thriller onder de titel Anxhela's wereld. Dit als onderdeel van het spannende opsporingsspel ter gelegenheid van de Gelderse politiedag. Deze wordt aanstaande zaterdag 9 oktober gehouden in het Nederland Openluchtmuseum.

De lezers worden uitgedaagd om de waarheid omtrent de dood van Anxhela te achterhalen. Is ze vermoord en waarom of heeft ze zelfmoord gepleegd? De aanwijzingen die leiden tot de oplossing zijn terug te vinden in de tekst van het gepubliceerde verhaal, op de internetsites van de drie Gelderse korpsen en in het Nederlands Openluchtmuseum op de plaats van het delict. Op zaterdag is de plek nagebootst waar het dode lichaam van Anxhela is gevonden. Daar kan men met eigen ogen zien welke sporen de politie heeft aangetroffen.

Het misdaadverhaal is geschreven door thrillerschrijver Henk Apotheker van `Arnhemse thrillers Vrije Singel, Zelfverdediging en De Turkenflat.schrijft momenteel vooral scenario's en werkt mee aan de politieseries Grijpstra & De Gier, Spangen en een nieuwe advocatenserie van KRO en NCRV.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst - Elstenaar aangehouden na mishandeling vriendin
Publicatiedatum: 07-10-2004

Een 48-jarige man uit Elst is woensdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens mishandeling van zijn 56-jarige vriendin. Beiden kregen ruzie in de woning van het slachtoffer, waarna de Elstenaar zijn vriendin volgens haar zeggen had geslagen. De vrouw was daarbij ook gevallen. Het slachtoffer had op het eerste gezicht geen ernstige verwondingen opgelopen maar deed wel aangifte. Haar vriend was inmiddels vertrokken naar zijn eigen huis, waar hij even later door gewaarschuwde agenten werd aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol en werd voor verder onderzoek ingesloten. De aanleiding tot de ruzie zou te maken hebben met problemen in de relationele sfeer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lobith - hardleerse automobilist aangepakt

Publicatiedatum: 07-10-2004

De politie heeft woensdagochtend een hardleerse automobilist uit Lobith (57) in zijn woonplaats aangepakt. Het rijbewijs van de man was al eerder ongeldig verklaard wegens het rijden onder invloed van alcohol. Nadat de man destijds tevergeefs bevolen was zich te onderwerpen aan een rijvaardigheidsonderzoek werd zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Desondanks bleef de man autorijden. Nadat de wijkagent hierover getipt was werd hij woensdagochtend betrapt. De Lobithenaar werd aangehouden en diens auto in beslag genomen. De politie had de Lobithenaar ook zelf al eerder betrapt wegens het rijden zonder rijbewijs. Tegen de man is nu wederom proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over de teruggave van de auto.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 07-10-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag in Elst twee verkeerscontroles gehouden. De controles werden gehouden op de 1e Weteringsewal en de Rijksweg Noord. Er werd ondermeer aandacht besteed aan snelheid, gordel- en helmgebruik. Op de 1e Weteringsewal werden onder 300 passanten negen snelheidsovertreders bekeurd. Hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 92 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden. Voor het gordelgebruik werden onder 100 gecontroleerde bestuurders 6 bekeuringen uitgeschreven. Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg Noord werden tussen 15.30 en 21.15 uur 12 snelheidsovertreders bekeurd.