Provincie Overijssel

Minister Dekker legt zich neer bij uitbreiding Holterman

Minister Dekker (VROM) trekt het hoger beroep tegen de uitbreidingsvergunning van Holterman Wapeningsstaal in. De provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente krijgen daarmee alsnog het groen licht om de uitbreiding van Holterman aan het Twentekanaal in Markelo te vergunnen. Dit betekent een forse uitbereiding van de werkgelegenheid, een belangrijke opsteker voor de regio.

Na een lange juridische procedure, waarbij de rechtbank in Zwolle eerder dit jaar bepaalde dat de gemeente en de provincie terecht aanstuurden op het verlenen van de uitbreidingsvergunning, is de zaak nu tot een eind gekomen. Wethouder Martin Verbeek vindt dat de minister 'het enige juiste besluit genomen heeft.'

Nieuwe manier

Gedeputeerde Rietkerk liet bij eerdere gelegenheden zijn ongenoegen over het juridisch steekspel al blijken. Gedeputeerde Theo Rietkerk is dan ook uitermate verheugd met deze beslissing. "Met deze beslissing laat de minister duidelijk zien dat het kabinet de in de Nota Ruimte genoemde beleidslijn van decentralisatie serieus neemt." Daarnaast merkt hij op: "Ook de inspectie van VROM zal zich in toekomst meer bewust moeten zijn van deze nieuwe manier van werken".

Rietkerk stelt dat de minister terecht wijst op het feit dat provincies een regie taak hebben met betrekking tot bovenlokale voorzieningen, het bundelingbeleid en het beleid voor wonen en werken in de meer landelijke gebieden. Een gedetailleerde rijksbemoeienis bij de beoordeling van ruimtelijke plannen en projecten van gemeenten pas daarin niet schrijft de minister nu tot tevredenheid van gemeente en provincie.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel