Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 7 oktober

Alkmaar 07-10-2004 - 15.30 uur

Verkeerscontroles

Alkmaar, woensdag 6 oktober 2004.

Woensdag werden verkeerscontroles gehouden op de Koelmalaan en de Helderseweg. Tijdens deze controles werden in totaal 47 bekeuringen uitgeschreven. De controle op de Koelmalaan was vooral gericht op bromfietser. Er werden verschillende overtredingen geconstateerd m.b.t. de overschrijding van de constructiesnelheid, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het niet afsluiten van een verzekering. Daarnaast werden een aantal autobestuurder bekeurd voor het niet gebruiken van de veiligheidsgordel.

Tijdens de controle op de Helderseweg bleek dit laatste de meest voorkomende overtreding, n.l. 17 bestuurders. Twee bestuurders negeerden de maximumsnelheid. De snelste reed 70 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Veroorzaker aanrijding rijdt door

Alkmaar, woensdag 6 oktober 2004.

Maandagmiddag vond op het fietspad naast de Nollenweg een aanrijding plaats tussen een fietser en een bromfietser waarbij de bestuurster van de fiets gewond raakte en de bromfiets na de aanrijding doorreed. De fietster, een 13-jarig meisje uit Heerhugowaard reed over het genoemde fietspad vanuit de richting Alkmaar toen de bromfietser haar uit tegenovergestelde richting naderde. De bestuurder slingerde nogal met zijn bromfiets en reed tegen het achterwiel van de fiets van het slachtoffer waardoor zij ten val kwam. Het meisje raakte gewond aan haar arm en is overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfietser reed na de aanrijding door. De bromfiets waarop hij reed is een scootermodel en blauw/zwart van kleur. Getuigen van de aanrijding of mensen die iets kunnen vertellen over de identiteit van de bestuurder worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Vrouw van tas beroofd

Alkmaar, woensdag 6 oktober 2004.

Woensdagavond omstreeks 20.30 uur is een 60-jarige vrouw uit Zuidoostbeemster van haar tas beroofd. Het slachtoffer liep over de Frieseweg toen zij werd ingehaald door een bromfiets waarop twee personen zaten met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Op het moment dat zij de vrouw voorbij reden greep één van hen de tas van de schouder van het slachtoffer. De twee jongens reden weg in de richting van de Munnikenweg.

Beeldschermen weggenomen uit bedrijfspand

Alkmaar, woensdag 6 oktober 2004.

Woensdagavond omstreeks 23.15 uur werd een inbraak ontdekt in een bedrijfspand aan de Comeniusstraat. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. Vanuit het pand werden een aantal beeldschermen weggenomen. Het juist aantal is nog niet bekend.

Snelheidscontrole

Heerhugowaard, woensdag 6 oktober 2004.

Woensdagmiddag werden op de Middenweg en de Altonstraat snelheidscontroles gehouden waarbij het volgende werd geconstateerd:

Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u

Aantal passanten: 349

Aantal overtredingen Middenweg: 94

Aantal overtredingen Altonstraat: 43

Hoogst gemeten snelheid Middenweg: 93 km/u

Hoogst gemeten snelheid Altonstraat: 86 km/u