Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, donderdag 7 oktober

Den Helder 07-10-2004 - 15.30 uur

Snelheidscontrole

Slootdorp, woensdag 6 oktober 2004.

Woensdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Nieuwesluizerweg. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Hoeveel voertuigen het meetpunt passeerden is niet bekend. Wel bleken er zes te snel te rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km/u. Naast deze snelheidsovertredingen werd nog een autobestuurder bekeurd die vanuit zij auto telefoneerde zonder gebruik te maken van een handsfree set.

Inbraak woning

Den Helder, woensdag 6 oktober 2004.

Woensdag tussen 16.00 en 21.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Brakkeveldweg. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werden onder andere een laptop computer weggenomen. Ook bleek een LCD televisie en een tas te zijn verdwenen.

Diefstal auto

Den Helder, donderdag 7 oktober 2004.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een personenauto gestolen vanaf de Javastraat. De diefstal moeten hebben plaats gevonden tussen woensdagavond 23.30 uur en donderdagmorgen 08.00 uur. Het gaat om een auto van het merk Mazda, type 626. De auto is groen van kleur en voorzien van het kenteken TP-HX-28.

Rijden onder invloed van alcohol

Nieuwe Niedorp, donderdag 7 oktober 2004.

Donderdagmiddag werd een 49-jarige bestuurster van een personenauto uit Nieuwe Niedorp aangehouden op de Nieuwe Niedorperweg. Bij controle bleek dat zij alcohol had gedronken. Zij blies 905 ug/l. dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Warmenhuizen, woensdag 6 oktober 2004.

Woensdagmiddag omstreeks 17.30 uur vond een aanrijding plaats op de Rekerkoogweg tussen de Diepsmeerweg en de Kanaalweg. Op deze weg reden vier fietsers (twee aan twee) die op een gegeven moment werden ingehaald door een personenauto. Tijdens deze inhaalmanoeuvre werd één van de fietser aangereden waardoor deze ten val kwam en in zijn val de naast hem rijdende fietser mee nam. De achter hen rijdende fietsers reden over hen heen en kwamen eveneens te val. De fietsen raakten licht beschadigd en fietsers licht gewond. De autobestuurder is na de aanrijding doorgereden. Het betreft een rode personenauto van het merk Mazda, type 323. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding en naar mensen die iets meer kunnen vertellen over de identiteit van de bestuurder van de personenauto.