Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, donderdag 7 oktober

Hoorn 07-10-2004 - 15.30

Snelheidscontroles

Hoorn, woensdag 6 oktober 2004.

Woensdag tussen 07.00 en 14.00 uur werden op verschillende wegen in Hoorn en Zwaag snelheidscontroles gehouden. Op al deze wegen geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. Het is niet bekend van hoeveel voertuigen de snelheid is gemeten. In ieder geval werden 23 van hen bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u. Naast deze snelheidsovertredingen werden nog 34 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, het telefoneren vanuit een auto zonder daarbij gebruik te maken van een handsfree set en het negeren van het rode verkeerslicht.

Diefstal auto

Andijk, woensdag 7 oktober 2004.

Woensdagavond tussen 21.30 en 00.15 uur werd een personenauto gestolen vanaf een parkeerterrein aan de Proefpolder. Het gaat om een auto van het merk Volkswagen, type Passat. De auto is paars van kleur en voorzien van het kenteken GH-FZ-72.

Jongen van laptop beroofd

Hoorn, donderdag 7 oktober 2004.

Donderdagmorgen kort na 08.00 uur is een 19-jarige jongen beroofd van zijn laptop computer. Dit gebeurde op het Stationsplein ter hoogte van de loopbrug. Terwijl het slachtoffer op een vriend stond te wachten werd hij plotseling van achter geduwd waardoor hij ten val kwam. Bekomend van de schrik stond het slachtoffer op en zag dat zijn tas met computer was verdwenen. Omdat er veel mensen over het plein liepen zag het slachtoffer niet wie zijn tas had meegenomen. De dief wist in de menigte te ontkomen. Eventuele getuigen van deze roof worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844.