Gemeente Delft

Parkeertarieven voor het eerst sinds 2001 aangepast

De tariefstructuur voor vergunningparkeren wordt vanaf 2005 in de hele stad gelijk. Dat gebeurt met het ook invoeren van het nieuwe beleid in de binnenstad. Voor vergunningen geldt dan dat voor bewoners de tweede vergunning twee keer zo duur is dan de eerste vergunning. Een bedrijfsvergunning wordt 1,6 keer duurder dan een bewonersvergunning en voor een maandag tot vrijdag-vergunning betaalt een bedrijf 5/6 van een volledige bedrijfsvergunning. De kosten van de bezoekerskaart in de binnenstad wordt verhoogd van E 30,- naar E34,- per jaar. Dit is twee keer zo hoog als in de schil omdat de bloktijden aanmerkelijk langer zijn. De bezoekerskaart voor bedrijven in de schil gaat de helft kosten van de prijs voor een eerste bedrijfsvergunning.

In juni 2004 stelde de gemeenteraad de nota Parkeerreserve vast. Daarmee is toen ook besloten tot een tariefsverhoging voor betaald parkeren op terreinen en in garages in Delft. Dat wordt per 1 januari 2005 dertig eurocent duurder. Ook het parkeren op straat stijgt met tien of twintig cent in prijs. Het gebruik van de zogeheten runshopplaatsen in de binnenstad wordt vijftien cent goedkoper. De tarieven van vergunningen, dagkaarten en abonnementen veranderen per 1 januari 2005. Dit is de eerste wijziging van de parkeertarieven in Delft sinds juli 2001.

De tarieven van de vergunningen in de gereguleerde gebieden moeten leiden tot kostendekkendheid.

Op 26 oktober spreekt de commissie duurzaamheid over de voorstellen. Definitieve vaststelling vindt plaats bij de behandeling van de bijlage bij de parkeerverordening en de parkeerbelastingverordening in de raad van november.

Voor nadere informatie

Communicatie gemeente Delft, Willem van de Ven (015-2602782)
-----------------------

---- --