Provincie Overijssel

Overijssel verdeelt negen miljoen euro voor leefbaarheid

Zo'n 350 nieuwe banen, twintig nieuwe voorzieningen, en 400 hectare aan vernieuwd gebied. De provincie Overijssel verdeelt ruim negen miljoen euro over 27 projecten die economie en leefbaarheid versterken.

"We investeren hiermee niet alleen in werkgelegenheid en economie, maar ook in sociaal-culturele kwaliteit van de provincie," zegt gedeputeerde Abbenhues. "Daarmee is het een evenwichtig pakket."

Zo wordt in Kloosterhaar het Dorpshuis aangepast om meer activiteiten voor jongeren te kunnen aanbieden. Jongeren zelf hebben daartoe het initiatief genomen. Verder krijgt het parkbos van het voormalige landgoed Wijnbergen een opknapbeurt en komt er in Twente een fietsroute-netwerk van 1300 kilometer.

Bedrijventerreinen

Bijna twee miljoen euro verstrekt de provincie voor de aanleg van infrastructuur rond het nieuwe bedrijventerrein Zenkelsdamhoek, bij Goor. Daarnaast gaat er drie ton naar bedrijventerrein De Lutte-Zuid. Naar verwachting zullen 65 nieuwe bedrijven zich op deze locaties vestigen.

Het grootste deel van het bedrag komt uit Europese regelingen Doelstelling 2-platteland en Leader+, die het Overijsselse beleid ondersteunen. Aan provinciale middelen besteden Gedeputeerde Staten ongeveer EUR1.360.000,-.

In toaal zijn bijna vijftig subsidieaanvragen ingediend, waarvan de provincie er dus 27 honoreert. Bekijk de complete lijst van projecten en een beschrijving van enkele projecten.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel
© 2004 Provincie Overijssel