Verzamelde persberichten donderdag

's-Hertogenbosch 07-10-2004

SNELHEIDSCONTROLES

's-Hertogenbosch - Woensdag zijn snelheidscontroles gehouden op de Moermanstraat en Kooikersweg in 's-Hertogenbosch Op deze wegen waar 50 km/u gereden mag worden, werden 22 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheiden op deze wegen waren respectievelijk 95 en 97 km/u. Op dezelfde wegen werden ook bromfietscontroles gehouden. Bij deze controles werden 22 bromfietsers bekeurd. Zo waren 13 bromfietsen opgevoerd, drie bromfietsers droegen geen helm en bij zes was er iets niet in orde met hun bromfietscertificaat of had men het niet. Verder werden er nog 14 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, zoals het rijden zonder de veiligheidsgordel om te hebben en het voeren van onjuiste verlichting.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - Woensdagavond is een 16-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aangehouden. In de ouderlijke woning in 's-Hertogenbosch bedreigde de jongen eerder die dag zijn moeder met de dood. Enige tijd later kon de jongen worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN

Dinsdagavond werd op het Rompert Park in 's-Hertogenbosch een geparkeerde auto gecontroleerd. De auto trok de aandacht omdat er iemand in lag, waarvan voorbijgangers dachten dat hij onwel was geworden. Bij de controle bleek, het een 26-jarige man uit Sint Michielsgestel te zijn, die onder invloed was. In de auto troffen de politiemensen een vuurwapen aan. Het wapen is in beslag genomen en de man is voor verder onderzoek aangehouden en ingesloten.

WAPENS GESTOLEN BIJ INBRAAK

's-Hertogenbosch - Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Vierde Slagen in 's-Hertogenbosch. De voordeur van de woning werd opengebroken waardoor men binnen kon komen. In de woningen werden verschillende kasten en een kluis opengebroken. Een flink geldbedrag, een kluisje en drie pistolen met bijbehorende munitie werden gestolen.

SNELHEIDSCONTROLE

Rosmalen - Woensdagmorgen is een snelheidscontrole gehouden op de Kruisstraat in Rosmalen. Op deze weg waar 50 km/u gereden mag worden werden 930 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 150 te hard.

WINKELDIEFSTAL

Rosmalen - Donderdagmiddag is een 26-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch. Samen met een man, die wist te ontkomen, werd ze in een winkel aan de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen betrapt toen ze paling wegnamen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSCONTROLES

Schijndel/Sint Michielsgestel - Woensdag zijn op verschillende plaatsen in Schijndel en de gemeente Sint Michielsgestel controles gehouden. De controles maken deel uit van de speciale controles gericht op de veiligheid. Er werden totaal 56 bekeuringen uitgeschreven. 34 Personen werden bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden. Bij 10 personen bleek er met het kentekenbewijs, rijbewijs of bromfietscertificaat iets niet in orde te zijn. Zes personen werden bekeurd omdat ze te hard reden en eveneens zes bromfietsen bleken te zijn opgevoerd.

GLAASJE OP

Sint Michielsgestel - Woensdagavond, even na 23.00 uur, is op de Venkant in Sint Michielsgestel een 41-jarige man uit Sint Michielsgestel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.

GORDELCONTROLE

Vught/Helvoirt - Donderdagmorgen is op de Laagstraat in Vught en de Molenstraat in Helvoirt een autogordelcontrole gehouden. Daarbij werden in totaal 27 (14 en 13) bestuurders bekeurd omdat ze de autogordel niet om hadden.
---
Berlicum - Dezelfde morgen werden op de Hoogstraat in Berlicum nog eens negen bestuurders bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden.

VOORKOM INBRAKEN

Boxtel - Woensdag hebben politiemensen tal van bedrijven op het bedrijventerrein Ladonk in Boxtel bezocht. Bij deze bedrijfsbezoeken zijn tips gegeven over het beveiligen van computers om te voorkomen dat ze worden gestolen. Verder zijn er ook algemene tips gegeven om de bedrijven te beveiligen, aan de hand van de door de politiemensen aangetroffen situatie.

VERDACHTEN SCHIETPARTIJ BLIJVEN VASTZITTEN

Uden - De twee mannen die dinsdag 28 september werden aangehouden in verband met hun mogelijke betrokkenheid bij een schietpartij aan de Keizershof in Uden, zijn woensdag voor de raadkamer van de rechtbank geleid. Daarbij is bepaald, dat de twee in gevangenhouding blijven. De gevangenhouding is voor een periode van 30 dagen, waarna de raadkamer de zaak opnieuw beoordeelt of deze periode met een zelfde tijd wordt verlengd.

Bij de schietpartij die zondagmorgen, 19 september vroeg plaats vond, raakte een 36 jarige Udenaar gewond. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.
Het onderzoeksteam van de politie is inmiddels uitgebreid tot 12 rechercheurs en zet het onderzoek voort.

GORDELCONTROLE

Veghel - Woensdagmiddag is op de Deken van Miertstraat en de Wilgenstraat in Veghel een autogordelcontrole gehouden. Acht bestuurders werden bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden.

SNELHEIDSCONTROLE

Uden - Donderdagmorgen is een snelheidscontrole gehouden op de Abdijlaan in Uden. Op deze weg, waar 30 km/u gereden mag worden werd de lasergun controle gehouden. Vijf bestuurders werden bekeurd omdat ze te hard reden. De hoogste snelheid was 55 km/u.

VERKEERSCONTROLES

Oss/Geffen - Woensdag zijn in Oss en in Geffen op verschillende straten bromfiets- en autogordelcontroles gehouden. Totaal werden 72 bekeuring uitgeschreven. Zo werden 44 personen bekeurd omdat ze hun auto gordel niet om hadden. 25 Bromfietsers werden bekeurd omdat hun bromfiets was opgevoerd. Een bestuurder werd bekeurd omdat hij niet handsfree aan het bellen was. Twee anderen werden voor andere overtredingen bekeurd.

BROMFIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL

Oss - Woensdagavond is een 29-jarige man uit Oss bij een ongeval gewond geraakt. De man reed met zijn bromfiets over de Ussenstraat in Oss. Door nog onbekende oorzaak kwam hij in aanrijding met een zandberg. De man is met onbekend letsel overbracht naar een ziekenhuis in Oss.

GLAASJE OP

Heeswijk-Dinther - In de nacht van woensdag op donderdag, even na 03.00 uur, werd op de Meerstraat in Heeswijk Dinther een 27-jarige man uit "s-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 2 uur.

VERKEERSCONTROLES

Mill Bij een snelheidscontrole die gisteren is gehouden op de Udensedijk in Mill zijn vijf bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u. De maximumsnelheid op deze weg bedraagt momenteel 50 km/u vanwege de wegwerkzaamheden op het omliggende wegennet.

Gassel/Sint Anthonis Bij een snelheidscontrole op de Graafsedijk in Gassel (gem. Cuijk) zijn gisteravond zeven automobilisten bekeurd vanwege te hard rijden.

Op de Boxmeerseweg in Sint Anhtonis werd gisteravond een automobilist bekeurd omdat hij 38 km/u te hard reed.

Cuijk De politie heeft tijdens de surveillance op de Overhage en Van Galenweg in Cuijk vanochtend vier automobilisten bekeurd omdat zij zich niet hielden aan de verplichte rijrichting. Met name fietsers ondervinden overlast van dit ongeoorloofde rijgedrag.

DIVERSE (POGINGEN) AUTO-INBRAKEN

Cuijk Op de Raamweg in Cuijk is gisteravond tussen 18.15 en 22.30 uur bij een zestal autos een poging gedaan danwel daadwerkelijk ingebroken. Er is o.m. een laptop ontvreemd. De politie onderzoekt de zaak.

tEGEN DE LAMP BIJ VERKEERSCONTROLE

Boxmeer In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie tijdens een verkeerscontrole een 24-jarige man uit Boxmeer aangehouden op de Beugenseweg in zijn woonplaats. Niet alleen bleek de APK van de auto te zijn vervallen; de politie trof in de auto tevens een flinke hoeveelheid softdrugs aan. Daarnaast had de man een kleine hoeveelheid softdrugs in bezit. De is man is aangehouden inzake overtreding van de opiumwet en na verhoor heengezonden.

BANKOVERVAL

Cuijk Donderdagochtend vond even voor 09.00 uur op de Grotestraat in Cuijk een bankoverval plaats. De overvallers ramde met een auto de pui van de bank, waardoor ze binnen konden komen. Twee mannen drongen de bank binnen en bedreigden het personeel. Zij zijn met een onbekend geldbedrag op een scooter of bromfiets vertrokken. De auto werd door de overvallers op de Maasstraat achtergelaten en in het voorbijgaan in brand gestoken. De brandweer kon dit vuur snel blussen. Uit een eerste onderzoek blijkt, dat de auto gisteren in Nijmegen werd gestolen. De twee overvallers waren donker gekleed en droegen donkere helmen. Ze wisten via de Maasstraat in de richting het tunneltje te ontkomen.