Gemeente Westerveld

6-10-2004
Westerveld schenkt computers aan minima

Het college van Westerveld heeft besloten om afgeschreven computers gratis beschikbaar te stellen aan burgers die een uitkering ontvangen van de gemeente. Het gaat om computers die tot nu toe gebruikt werden door ambtenaren van Westerveld.
Reden schenking
Om technische redenen heeft de gemeente Westerveld recent moeten besluiten om een vijftigtal computers te vervangen door nieuwe exemplaren. De technische levensduur van een computer is namelijk vaak langer dan de economische levensduur en dat maakt dat computers in bedrijven relatief snel worden afgeschreven. In ieder geval veel sneller dan bij de meeste mensen die thuis een computer gebruiken het geval zal zijn. De computers zijn voor de vaak zware programmaâs die in het gemeentehuis worden gebruikt niet meer geschikt, maar zijn nog wel goed geschikt voor normaal thuisgebruik.

Uitkeringsgerechtigden
Westerveld stelt de computer gratis beschikbaar aan mensen die een uitkering ontvangen van de gemeente. De reden hiervoor is dat de computer dan gebruikt kan worden om ervaring op te doen met het werken met een computer. Ook kan een computer nuttig zijn bij het solliciteren en bovendien kan in gezinnen met schoolgaande kinderen een computer een welkome aanvulling vormen. Omdat de gemeente verwacht dat de vraag groter is dan het aanbod, is voor een verdeling gekozen waarbij mensen die een uitkering ontvangen van de gemeente, voorrang krijgen. Mochten op deze manier niet alle computers verdeeld kunnen worden, dan komen ook andere inwoners in aanmerking.