Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen 07-10-2004

Getuigen gezocht van mishandeling 15-jarig meisje MEPPEL Een 15-jarige meisje uit Meppel deed woensdag aangifte van mishandeling en vernieling. Op dinsdagmorgen 5 oktober fietste zij over de JanTooroplaan en wilde linksaf naar de Hercules Segherslaan. Ter hoogte van de kruising hoorde ze scooters aan komen rijden. Toen ze om keek, zag ze dat twee jongens hun scooters neergooiden en achter haar aan renden. Eén van de jongens gaf haar een duw, waardoor zij op de grond viel. De jongen bedreigde haar. De andere jongen pakte haar tas af en gooide al haar boeken op de grond. Hij trapte bovendien een aantal keren tegen haar fiets. De toedracht is nog onbekend. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Zij is met name op zoek naar een vrouw die het meisje zou hebben geholpen om haar tas weer in te pakken. De vrouw is bovendien met haar opgefietst naar school. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 bij de Politie in Meppel.

Het signalement van de jongens luidt:
Verdachte 1: een dunne, blanke jongen van ongeveer 20 jaar. Hij had een kaalgeschoren hoofd, is ongeveer 1.80 meter en draagt een piercing in zijn wenkbrauw en onderlip en had veel ringen in beide oren. Hij droeg een zwarte bomberjack met witte streepjes op de mouwen, een donkerblauwe skatebroek en zwarte kistjes.
Verdachte 2: een stevige, blanke jongen van ongeveer 18 jaar met een capuchon over zijn hoofd. Ook hij had piercings in zijn oren. Hij droeg een zwarte bomberjack, een donkerblauwe skatebroek en witte sportschoenen. Hij droeg bovendien een armband met stekels en had zwarte lak op zijn nagels.

Politie Emmen houdt verkeers- en afvaltransportcontrole KLAZIENAVEEN Politie Emmen heeft woensdag tussen 9.00 uur en 15.00 uur op de parkeerplaatsen langs de N37 (Compas en Oosterveen) ter hoogte van Klazienaveen een verkeers- en afvaltransportcontrole gehouden. In totaal werden 116 voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden 34 processen-verbaal uitgeschreven. Voor het overschrijven van de rijtijdenwet werden twee transacties uitgeschreven van 1320,- en 220,-. Ten tijde van de controle was er een wegomlegging over de N37. Het verkeer moest tot aan het viaduct bij Zwartemeer rijden en daarna de weg vervolgen over de N37. In totaal vonden 26 bestuurders dit een te lange omleiding en keerden op de N37. Zij kregen allen een bekeuring van 160,-. Aan de controle deden Politie Drenthe, Politie Groningen en Politie Friesland mee, het Korps Landelijke Politie Diensten, Provincie Drenthe, de Douane en de Rijksverkeersinspectie.

Verdachte krijgt extra bekeuring voor opgeven van valse naam COEVORDEN In de nacht van zaterdag op zondag hebben agenten een 19-jarige jongen uit Coevorden op de Markt aangehouden wegens het nuttigen van bier in het openbaar. Na onderzoek bleek dat deze verdachte een valse naam had opgegeven. Via getuigen kwam de politie de juiste verdachte op het spoor. Deze jongen is donderdag uitgenodigd op het politiebureau. Hier bekende hij dat hij zondagnacht een valse naam had opgegeven. De jongen is naar huis gestuurd met twee bekeuringen: één voor het nuttigen van alcohol in het openbaar en één voor het opgeven van een valse naam, respectievelijk 45,- en 95,-.

Verdachten van oplichtingstruc aangehouden
SPIER De politie heeft woensdagavond twee verdachten aangehouden op verdenking van oplichting. De twee mannen, een 47-jarige man en een 31-jarige man uit Granada (Spanje) werden aangehouden op de Wijsterseweg. Zij werden er van verdacht in een café in Spier een geldwisseltruc te hebben toegepast, waarbij uiteindelijk te weinig geld werd terug betaald. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Agenten houden winkeldief aan
ASSEN De politie heeft woensdagmiddag een 25-jarige verdachte uit Appelscha aangehouden op verdenking van diefstal in een winkel aan het Koopmansplein. Hij had een portemonnee ter waarde van 15,90 weggenomen. Hij is ingesloten voor verhoor en met een dagvaarding heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld
EMMEN De politie heeft een 41-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 12-jarige dochter uit Emmen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Bert Peters zal de voorlichting vanaf tel. 0592-361294 of 06-53 23 8059.