Politie Drenthe

Politie lost overval Nieuw Buinen op

Nieuw Buinen 07-10-2004

De 43-jarige man uit Nieuw-Buinen die was aangehouden als verdachte van een roofoverval in deze plaats, heeft een bekentenis afgelegd. Het pistool waarmee hij de bedreigingen tijdens de overval uitvoerde, is op zijn aanwijzing teruggevonden in een zandafgraving achter de Kalmoes in Nieuw Buinen.

In het opsporingsbericht dat donderdagavond 16 september jl. door de omroepen RTV Noord en RTV Drenthe werd uit gezonden, was een reconstructie te zien van de overval en werd een foto van de vermoedelijke overvaller getoond.

De uitzending leverde in totaal 16 tips op en een aantal daarvan hebben er toe geleid, dat er tot aanhouding van deze man kon worden overgegaan. De verdachte zit nog in de bewaring

Het opsporingsbericht werd gemaakt naar aanleiding van een gewapende overval op 15 augustus 2004 in Nieuw Buinen. Op die zondagavond moest een 40-jarige man uit Klazienaveen, onder bedreiging van een pistool, zijn auto, zijn bankpas en ook de pincode afgeven aan de overvaller. De overvaller had de man aangeboden de weg te wijzen naar een bepaalde straat in Nieuw Buinen. De overvaller liet het slachtoffer naar t Achterom rijden en pleegde daar de overval. De auto werd later in de buurt terug gevonden. Diezelfde avond nog werd er met de pas van het slachtoffer gepind bij de Rabobank in Nieuw Buinen.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel.: 06-51528156.